• Pregleda: 9927

Bolnica dobila tri CTG aparata

U okviru akcije “Bitka za porodilišta“, subotičkoj Opštoj bolnici donirana su tri CTG aparata. Donaciju, čija je vrednost 4 hiljade evra, obezbedila je kompanija „Pernod Ricard“.
Bolnica dobila tri CTG aparata

Pored dosadašnjih CTG aparata u prijemnoj ambulanti, porođajnoj sali i  na Odeljenju ginekologije, novi aparati će prema rečima upravnika Službe za ginekologiju, akušerstvo i neonatologiju, dr Luke Anđelića značajno smanjiti vreme čekanja trudnica na pregled, te olakšati praćenje srčanih tonova beba.

- Kompanija „Penord Ricard“ i Fond B92 su nam uručili vredan dar koji nam daje mogućnost da još bolje oslušnemo nerođeno dečje srce i na taj način lakše dijagnostikujemo i lečimo eventualne zdravstvene probleme - rekao je dr Luka Anđelić, upravnik Službe za ginekologiju, akušerstvo i neonatologiju Opšte bolnice.

Današnja donacija samo je jedna u nizu kojima su  okviru kampanje Fonda B92 poboljšanji uslovi za zbrinjavanje trudnica, porodilja i beba.

- Zahvaljujući misiji Fonda B92 uspeli smo  u velikom procentu da zadovoljimo potrebe naših pacijenata, nadam se da će se ta misija nastaviti pošto potrebe uvek postoje - rekla je dr Branka Milisavljević, načelnica Odeljenja neonatologije Opšte bolnice dodajući da je donacija izuzetno značajna jer su CTG aparati u svakodnevnoj upotrebi.

U kampanju „Bitka za porodilištakompanija  „Pernod Ricard“ uključila se kako bi kroz unapređenje uslova za pružanje zdravstvenih usluga majkama i bebama, dala doprinos čitavoj zajednici.

- Kompanija „Pernod Ricard“ je zajedničkim snagama sa Fondom B92 došla do zaključka da je najbolji doprinos društvenoj zajednici možemo da da damo kroz praktičnu donaciju koja potencijalno može da spasi nečiji život - poručila je Jelena Cicmil, direktorka marketinga kompanije Pernod Ricard.

U subotičkoj Opštoj bolnici godišnje se porodi oko 1400 žena, od kojih je oko 200  iz susednih opština.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

10
ivan Odgovori
Donacija,to je prava stvar za Bolnicu u Subotici,ali sta je sa Klinikom za reproduktivnu medicinu,jer tu kako saznajemo fale neki aparati da sve zapocne sa radom. Ko je tu
zakazao, SP Vojvodine, Srbija ili gradske vlasti. Imamo najboljeg lekara i ginekologa u
nasoj sredini prof.dr Aleksandra Radulovica, koji je nedavno u Budimpesti vodio Svetski
kongres reproduktivni medicine (najbolji svetski ginekolozi) i ne samo vodio taj sabor
svetskih lekara, nego je predstavio i svoj naucni rad, a ovde u Subotici se malo koriste
njegove usluge. I Japanci koriste njegove usluge, ide dva puta godisnje u Nemacku i tamo
drzi predavanja i vezbe sa studentima, a ovde mu nisu dali da bude direktor Bolnice Subotica.Gospodin prof.dr Sasa Radulovic govori cetiri jsvetska jezika i veoma je omiljen
kod svojih kolega u Bolnici Subotica. Mnogi ga prepoznaju kao velikog borca protiv
najveceg neprijatelja covecanstva >bele kuge<. Hocemo Kliniku za reproduktivnu medicinu!
G
Zabrinuta
Kakav je on profesor? Samoproklamovani? Da li znate kako se stice titula profesora?
Tina
A ti "ZABRINUTA" poltronko dotičnih ljubomornika moraš znati da je on doktror nauka koji je doktrorirao 2004 god iz vantelesne oplodnje i JEDINI takav u široj okolini, doktorat je radio u Nemačkoj gde niko od sadašnjih, a ni budućih ginekologa neće nikada biti! Čuven je po tome da je pomogao i meni, a i mnogim porodicama da dođu do deteta! Jedan i jedinstven prof dr Aleksandar Radulović
Zabrinuta
Upoznata sam sa njegovim radom..nego, niste napisali kako se stice titula profesora?
TINA
Onako "ZABRINUTA" kako ga ti nikada nećeš steći! Čovek predaje na jednom državnom i jednom privatnom fakultetu, a ti možeš možda samo svojim ukućanima da predaješ nešto, ako te i oni budu slušali! Hihihi.... kakva pakost i ljubomora.... lečenje... pod hitno
Magarcevic Konjislav Odgovori
Tu se vidi kakav smo jad i beda od drzave, kad nam zdravstvo prezivljava od milostinje i donacija stranaca, a od silnih domacih pijavica i lopova nismo u stanju sami sebi da obezbedino preko potrebnu medicinsku aparaturu,
mada, kad razmislim, imamo mi mnogo "pametnije" stvari na koje trosimo pare, ma sta ce nam CTG aparati i porodilista, treba da gradimo sto vise crkava i dzamija, jer tamo je spas i ozdravljenje, i ne zaboravimo, treba i crkveni vozni park da se obnovi, jos novih Audija, Mercedesa, Bmw-a...
C Odgovori
Zasto bolnica nikada nema para da kupi potrebne aparate vrednosti ~100.000 RSD nego neko uvek mora da donira?
drapo Odgovori
C
Zato što je sve pokradeno ! Zašto je zatvoren ulaz prema Beogradskom putu ?Kroz tu kapiju je u zadnjih 7-8 godina puno toga odnešeno !!!
antifašista Odgovori
4000 € - DONACIJA , a naš vođa daje 1.200.000 € partizanu da se sigra fudbal...
uzgajivač gelegunja Odgovori
Od trave i korova ne vidi se bolnica
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.