Komentara: 10
Pregleda: 11475
Foto

Bolnica dobila tri CTG aparata

18.05.2017. u 17:30h
Izvor: Subotica.com
U okviru akcije “Bitka za porodilišta“, subotičkoj Opštoj bolnici donirana su tri CTG aparata. Donaciju, čija je vrednost 4 hiljade evra, obezbedila je kompanija „Pernod Ricard“.
Bolnica dobila tri CTG aparata

Pored dosadašnjih CTG aparata u prijemnoj ambulanti, porođajnoj sali i  na Odeljenju ginekologije, novi aparati će prema rečima upravnika Službe za ginekologiju, akušerstvo i neonatologiju, dr Luke Anđelića značajno smanjiti vreme čekanja trudnica na pregled, te olakšati praćenje srčanih tonova beba.

- Kompanija „Penord Ricard“ i Fond B92 su nam uručili vredan dar koji nam daje mogućnost da još bolje oslušnemo nerođeno dečje srce i na taj način lakše dijagnostikujemo i lečimo eventualne zdravstvene probleme - rekao je dr Luka Anđelić, upravnik Službe za ginekologiju, akušerstvo i neonatologiju Opšte bolnice.

Današnja donacija samo je jedna u nizu kojima su  okviru kampanje Fonda B92 poboljšanji uslovi za zbrinjavanje trudnica, porodilja i beba.

- Zahvaljujući misiji Fonda B92 uspeli smo  u velikom procentu da zadovoljimo potrebe naših pacijenata, nadam se da će se ta misija nastaviti pošto potrebe uvek postoje - rekla je dr Branka Milisavljević, načelnica Odeljenja neonatologije Opšte bolnice dodajući da je donacija izuzetno značajna jer su CTG aparati u svakodnevnoj upotrebi.

Bolnica dobila tri CTG aparata

U kampanju „Bitka za porodilištakompanija  „Pernod Ricard“ uključila se kako bi kroz unapređenje uslova za pružanje zdravstvenih usluga majkama i bebama, dala doprinos čitavoj zajednici.

- Kompanija „Pernod Ricard“ je zajedničkim snagama sa Fondom B92 došla do zaključka da je najbolji doprinos društvenoj zajednici možemo da da damo kroz praktičnu donaciju koja potencijalno može da spasi nečiji život - poručila je Jelena Cicmil, direktorka marketinga kompanije Pernod Ricard.

U subotičkoj Opštoj bolnici godišnje se porodi oko 1400 žena, od kojih je oko 200  iz susednih opština.

Izvor: Subotica.com
Donacija CTG aparata Opštoj bolnici Donacija CTG aparata Opštoj bolnici Donacija CTG aparata Opštoj bolnici Donacija CTG aparata Opštoj bolnici Donacija CTG aparata Opštoj bolnici Donacija CTG aparata Opštoj bolnici Donacija CTG aparata Opštoj bolnici Donacija CTG aparata Opštoj bolnici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 11475
Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

donacija

donacija bolnici

bolnica subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.