Komentara: 0
Pregleda: 2741

"Bolesnom drugu budi drug" - edukativni čas u OŠ "Kizur Ištvan"

14.05.2019. u 11:34h
Izvor: Subotica.com
U OŠ "Kizur Ištvan" danas u 17 časova biće održan edukativni čas "Bolesnom drugu budi drug" , namenjen učenicima, njihovim roditeljima ali i svim drugim sugrađanima koji žele da se više upoznaju sa problemima dece obolele od raka.
"Bolesnom drugu budi drug" - edukativni čas u OŠ "Kizur Ištvan"

Na njemu će biti reči o teškoćama i izazovima sa kojima se susreću deca obolela od raka i njihove porodice, ali i o tome kako dobar drug svojim zalaganjem može uticati na poboljšanje kvaliteta uslova života i lečenja bolesnog druga.

- Od izuzetnog značaja je da svi budu upoznati sa problemima sa kojima se suočavaju bolesna deca i da pred njima ne zatvaraju oči, već da nesebično pruže ruke i pomognu. Nažalost, imali smo prošle godine situaciju deteta obolelog od bolesti srca koje je preminulo, a za koje u školi nisu bili svesni koliko je zaista bilo bolesno - podseća Nataša Kustudić iz Udruženja građana "Roditelji Subotice". - Zato pozivamo sedmake, osmake i drugu stariju decu da dođu na čas i budu deo buđenja humanosti, koje nam je kao društvu izuzetno potrebno.  

Edukativni čas organizuju OŠ "Kizur Ištvan", UG "Roditelji Subotice" i NURDOR.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2741

Povezano dešavanje

Povezane teme

oboleli od raka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.