Komentara: 1
Pregleda: 2652

Bokserski duel Spartak-Vojvodine i Radnika iz Bjeljine u subotu u Hali sportova

06.04.2017. u 10:23h
Izvor: Subotica.com
Treće kolo Regionalne bokserske lige, donosi zanimljiv duel između domaće ekipe Spartak-Vojvodine i bijeljinskog Radnika. Meč će se održati u subotu u Hali sportova.
Bokserski duel Spartak-Vojvodine i Radnika iz Bjeljine u subotu u Hali sportova

Subotičani nastupaju pod nazivom Spartak-Vojvodina, sa imenima dva kluba koja su se udružila zbog lakšeg nastupa i obezbeđivanja finansijkih sredstava za takmičenje. Spartak je jedini klub koji u svojim redovima ima 50 odsto boksera iz svog kluba. 

Ovo je po prvi put od raspada stare Jugoslavije da se bokseri ekipno takmiče na ovoj teritoriji

- Imali smo par prijateljskih mečeva u Sarajevu, Zagrebu i još par gradova ali je ovo sada zvanična liga na inicijativu samih klubova. Sedište Lige je u Zagrebu i rađena je na principu košarkaške ABA Lige. Marketinški tim Regionalne košarkaške lige je ušao u ovu boksersku lige - rekao je Tomislav Antelj, trener BK "Spartak".

Subotičko-novosadski bokseri su nakon startne pobede u Štipu, pauzirali u prethodnom kolu, što im je obezbedilo dovoljno vremena da se pripreme za subotnji okršaj sa ekipom koja do sada ima maksimalan učinak.

Po kvalitetu, Spartak-Vojvodina je favorit, ali su bokseri Radnika u dosadašnjem toku prvenstva pokazali zavidni kvalitet, što obećava pravu borbu među konopcima.

Regionalna bokserska liga osnovana je početkom godine na inicijativu klubova, i u svojoj premijernoj sezoni ima 7 učesnika iz BiH, Hrvatske, Makedonije i Srbije. Pored pomenute ekipe iz Subotice i Bijeljine, učestvuju Pink Panter iz Štipa, Slavija iz Banja Luke, Sesvete, Loznica i Lazarevac-Metalac. Liga se završava u decembru, a pobednik takmičenja plasiraće se u Svetsku boksersku ligu naredne godine.

Meč je na programu u subotu od 17 časova u Hali sportova, a ulaz je besplatan. Zamenik kapitena ekipe Spartak-Vojvodina, Denis Memetović, pozvao je ljubitelje ove plemenite veštine da dođu u subotu i da prate odlične mečeve u regionalnoj konkurenciji.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2652

Povezana vest

Povezane teme

boks

bokserski klub spartak

regionalna bokserska liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.