Komentara: 0
Pregleda: 3603

Boks: Stefan Camović pobednik 38. "Vojvođanske zlatne rukavice", najbolji domaći borac Almir Memić

12.10.2020. u 12:21h
Izvor: Subotica.com
Međunarodni bokserski U18 turnir "Vojvođanska zlatna rukavica" održan je protekle sedmice (7-11. oktobar) u Subotici, u skladu sa merama Vlade Srbije i borbom protiv širenja epidemije korona virusa. Ove godine, na 38. izdanju, nastupili su bokseri iz šest država, a glavni trofej ove godine je podigao Stefan Camović.
Boks: Stefan Camović pobednik 38. "Vojvođanske zlatne rukavice", najbolji domaći borac Almir Memić

Turnir mladih nada boksa tradicionalno u Subotici tokom jula okuplja veliki broj perspektivnih takmičara širom sveta. Ove godine bilo je upitno održavanje, ali organizatori su ipak uspeli da, uz adekvatne zdravstvene mere, nastave tradiciju.

Shodno epidemiološkoj situaciji ove godine na turniru je nastupilo 35 boksera iz šest država. Pored domaćih boksera nastupili su takmičari iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Bugarske i Škotske. Najbrojniji tim je bio očekivano Srbije koji je imao 15 takmičara, sledeći su bili Bugari (9), odmah iza njih Hrvati (5).

Boks: Stefan Camović pobednik 38. "Vojvođanske zlatne rukavice", najbolji domaći borac Almir MemićBoks: Stefan Camović pobednik 38. "Vojvođanske zlatne rukavice", najbolji domaći borac Almir MemićBoks: Stefan Camović pobednik 38. "Vojvođanske zlatne rukavice", najbolji domaći borac Almir MemićPrvi deo turnira održan je u Visokoj školi za vaspitanje trenera, dok su finalni mečevi održani sinoć u Hali sportova, a prenošeni su preko TV Arena fight, novog kanala i Arena porodice sportskih kanala, koji nažalost nije bilo moguće gledati u Subotici, a turnir je bio zatvoren za publiku.

Priznanje za najboljeg boksera iz Srbije otišlo je u ruke Almira Memića (56kg) a trofej mu je predao Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije, dok je "Zlatnu rukavicu" talentovanom Stefanu Camoviću uručio gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić.

Boks: Stefan Camović pobednik 38. "Vojvođanske zlatne rukavice", najbolji domaći borac Almir Memić

Borovčanin, Camović i Bakić

Talentovani bokser iz Vrbasa, osvajač "Zlatne rukavice" nije krio zadovoljstvo, a upravo ovaj trofej će mu biti dodatna motivacija za nove takmičarske izazove koji ga čekaju za mesec dana na EP u Crnoj Gori.

- Veoma sam srećan što se kući vraćam za peharom šampiona za koji sam vredno radio. Dugo sam se spremao se da izgradim trenutak koji će me odvesti do trona. Velika je čast poneti naslov šampiona “Vojvođanske zlatne rukavice” i zaista se osećam fantastično i ispunjeno, ali neću stati na ovome, apetiti mi rastu i već imam novi cilj, a to je pobedničko postolje u Budvi, na omladinskom prvenstvu Evrope 2020. koje nas očekuje u novembru - rekao je Camović.

Boks: Stefan Camović pobednik 38. "Vojvođanske zlatne rukavice", najbolji domaći borac Almir Memić

Odlukom stručnog žirija priznanje za najboljeg tehničara pripalo je Jasenu Radevu (52kg) iz bugarske, a najbolja borba večeri bila je između hrvatskog i bugarskog boksera Krešimira Kneževića i Mehmeda Emirzana, u kategoriji do 69 kilograma. Najbolji inostrani bokser je Krasimir Dzurov (BUG, 56kg), a domaći Almir Memić (56kg).

Memić je na ovom turniru pokazao odličnu formu i sa dva dobijena meča prekidom, uz zavidnu boksersku tehniku, pokazao da Srbija može ozbiljno da računa na njega.

- Pripreme su bile naporne, prvo sam individualno trenirao kući, pa smo se okupili na reprezentativnim pripremama na Paliću, odlično smo se spremili, dva meča sam dobio prekidom - kaže Memić. - Fizički sam dosta jak, ali dobro su me taktički spremili treneri, tražili sam slabe tačke protivnika i to je bio ključ mog uspeha.

Boks: Stefan Camović pobednik 38. "Vojvođanske zlatne rukavice", najbolji domaći borac Almir Memić

Almir Memić

Memića i njegove drugare iz reprezentacije očekuje veliko takmičenje - prvenstvo Starog kontinenta, a na njemu naše mlade nade imaju ozbiljne ambicije, među njima svoju šansu čeka i Memić.

Rangiranje po kategorijama nakon finalnih borbi:

- 52kg: Jasen Radev (BUG), Omer Ametović (SRB), Lenon Muligen (ŠKO), Šakir Stojanov (BUG)
- 56kg: Nikolaj Marinov (BUG), Krasimir Dzuhurov (BUG), Miroslav Ivanović, Anes Papić
- 60kg: Radoslav Rosenov (BUG), Momčilo Janjić (SRB), Semiz Aličić (SRB), Kolin Kairnej (ŠKO)
- 64kg: Stefan Camović (SRB), Šon Tores (BUG), Nazif Sejdi (SRB)
- 69kg: Krešimir Knežević (HRV), Mehmed Emirzhan (BUG), Dušan Vojvodić (SRB), Strahinja Karabegović (SRB)
- 75kg: Vilijam Čolov (BUG), Stefan Prodanović (BIH), Aleksandar Šerifović (SRB)
- 81kg: Almir Memić , Aleksandar Ristovski (SMK), Marin Lonić (HRV)
- 91kg: Duje Gaćina (HRV), Dušan Drinčić (SRB)
- 91kg+: Josip Ćorić (HRV), Zlatin Ilčev (BUG), Josif Belić (SRB)

SRBIJI NAJVIŠE MEDALJA, BUGARSKOJ NAJVREDNIJA ODLIČJA

Po broju osvojenih medalja najbolja je bila Srbija sa 13 odličja, od čega su dve zlatne, tri srebrne i osam bronzanih. Što se tiče uspešnosti, Bugari su bili ubedljivi, od ukupno devet medalja osvojili su po četiri zlatne i srebrne, uz jednu bronzu, a u Suboticu su došli u najjačem sastavu. Takođe, odličan uspeh su ostvarili i Hrvati koji su osvojili tri zlatne i bronzanu medalju.

Boks: Stefan Camović pobednik 38. "Vojvođanske zlatne rukavice", najbolji domaći borac Almir MemićBoks: Stefan Camović pobednik 38. "Vojvođanske zlatne rukavice", najbolji domaći borac Almir MemićTehnički organizator turnira je Boks klub "Spartak", a nosilac organizacije Bokserski savez Srbije uz suorganizaciju vojvođanskog saveza.

Izvor: Subotica.com
Boks: Finale 38. Vojvođanske zlatne rukavice Boks: Finale 38. Vojvođanske zlatne rukavice Boks: Finale 38. Vojvođanske zlatne rukavice Boks: Finale 38. Vojvođanske zlatne rukavice Boks: Finale 38. Vojvođanske zlatne rukavice Boks: Finale 38. Vojvođanske zlatne rukavice Boks: Finale 38. Vojvođanske zlatne rukavice Boks: Finale 38. Vojvođanske zlatne rukavice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3603
Povezane teme

vojvođanska zlatna rukavica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.