• Pregleda: 2490

Boks klub "Spartak" proslavlja 70. rođendan

Ove godine Boks klub "Spartak" obeležava 70 godina postojanja i tim povodom u nedelju će biti održan revijalni bokerski meč u kojem će ugostiti bokserski klub iz Vukovara. Borbe počinju u 11 časova, a ulaz je besplatan.
Boks klub "Spartak" proslavlja 70. rođendan

Nakon završetka Drugog svetskog rata bokserski entuzijasti  osnovali su Boks klub "Spartak" 15. oktobra. Prvi trener u posleratnom periodu bio je Stevan Engelbreht, a predsednik Franzer Janoš. Savezna bokserska liga osnovana je 1948. godine, a Spartak je u svojoj prvoj sezoni zauzeo poslednje mesto na tabeli sa po jednom pobedom i nerešenim ishodom i 8 poraza.

Nakon te prve sezone, bokseri Spartaka nizali su samo uspeh za uspehom. Osvojili su veliki broj pojedinačnih titula prvaka stare Jugoslavije i Srbije u seniorskoj konkurenciji, dok su i u mlađim konkurencijama takođe osvojili pregršt  titula u takmičenjima najvišeg  ranga.

Boks klub "Spartak" dao je brojne asove poput Đulai Lajoša, Tot Rudolfa, Stefanović Jovana, Šovljanski Pavleta, Arifa Ibrahimovića, Tamaši Franje pa do aktuelnih asova Denisa Memetovića I Nemanje Uverića.

Od 1980. godine organizuju poznatu manifestaciju “Vojvođanska zlatna rukavica”, koje je i dalje aktuelna. Danas su bokseri Spartaka apsolutni vladari na ovim prostorima, redovni učesnici Regionalne bokserske lige I učesnici brojnih svetskih takmičenja.

Povodom proslave 70. rođendana, bokseri Spartaka u nedelju u Hali sportova održaće revijalni meč sa ekipom Borova iz Vukovara koji će im poslužiti I kao odlična provera pred početak Regionalne “Boxing one” lige u januaru mesecu.

Subotički tim će nastupiti kompletan, a gledaoci će uživati u 11 borbi u ringu koji počinju od 11h.

Izvor: RTV City

povezane teme

3
kaki-taki Odgovori
[*...*] Kad nabrajate asove subotičkog boksa, a izostavite jednog Vanju Jovanovića, Dragana Vujkovića, Mirka Antelja, Gerega, Gezu Tumbasa, Danila Jovanovića, Tomislava Antelja,Đuru Kočiša...[*...*] Boks je u prošlosti dao toliko velikih imena da se u trenutku kad im izgovaramo ime moramo nalaziti u stavu mirno. A vama su najvažniji Uverić i Memetović. Hrabri momci nema im zamerke, ali su još daleko od vrhunskih boksera Spartaka.
sloba958 Odgovori
Srećno
pop Odgovori
@KAKI-TAKI Bravo za komentar.Potpisujem sve sto si napisao.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.