Komentara: 1
Pregleda: 3598
Video

Boks: Iza Jasmine Nađ još jedna profesionalna borba

03.11.2019. u 11:30h
Izvor: Subotičke novine
Boks: Iza Jasmine Nađ još jedna profesionalna borba

Iako je nedavno imala dobar nastup u Italiji, subotička bokserka Jasmina Nađ nije propustila priliku da se predstavi u Londonu. Iako je poražena na poene protiv domaćeg favorita Šanon Kortni, zadovoljna je svojim učinkom, jer kako kaže, na poene se teško pobeđuje na strani.

- Protiv sebe sam imala odličnog borca, sa pravim izgrađenim bokserskim stilom, dok sam ja više "fajterka". U četiri dinamične runde obe smo zadale dobre udarce, a kada su sudije bodovale odlučile su da su dve runde pripale Šanon, jedna meni, a jedna je bila nerešena. Svaka je imala preko 90 bodova, a odlučila su tek tri. To što su posle meča svi dolazili da mi čestitaju mnogo mi znači, a jednostavno, protiv ovakve rivalke i ovakve organizacije nema pobede na poene. Jedini način da pobedim bio je da to učinim nokautom, ali je protiv ovakvog rivala za to malo četiri runde - ističe Jasmina.

Boks: Iza Jasmine Nađ još jedna profesionalna borba

Jasminin trener, Šaša Gredeljević, otkriva da iza rivalke iz Engleske stoji ozbiljna organizacija, jaki sponzori, ali i rad.

- Reč je o jednoj od najboljih bokserki Engleske koju spremaju za svetski vrh. Vidi se i da mnogo radi, ima tri treninga dnevno, specijalizovana, dok mi nemamo takve uslove. Bilo bi idealno da elementi budu razdvojeni, da radimo tehniku i fokusere, kondiciju i sparing, a mi to sve ubacimo u jedan trening. Ne možemo drugačije, oboje radimo i onda posle posla ostaje boks. - kaže Gredeljević

Boks: Iza Jasmine Nađ još jedna profesionalna borba
Iza Jasmine je niz od tri jaka meča u mesec dana, a to baš i nije česta praksa.

- Mi smo to uradili najviše zbog finansijskog dela. Ponudu za Englesku smo dobili u sredu, a već smo u četvrtak krenuli. No, treba i pregurati zimu, obezbediti sredstva za treninge... Znali smo da je rival kvalitetan, želeli smo borbu u osam rundi, nisu to organizatori prihvatili, pa nam je i otprilike bilo jasno da je jedini put do pobede u ovakvom meču nokaut. Nismo nezadovoljni, sada sledi period oporavka, pa onda nastavljamo dalje, treninzi, novi mečevi i novi napredak - slažu se sagovornici.

Boks: Iza Jasmine Nađ još jedna profesionalna borba

Snimak borbe iz Londona (Sky sports)

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3598
Povezane teme

boks

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.