Komentara: 2
Pregleda: 2288
Foto

Bogata ponuda na "Vašaru zimnice", prikupljene namirnice voća i povrća za 11 porodica

16.10.2022. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
Bogata ponuda na "Vašaru zimnice", prikupljene namirnice voća i povrća za 11 porodica

Na "Kvantašu" je juče održan 22. "Vašar zimnice" na kojem je učestvovao veliki broj prodavaca prevashodno sa ponudom povrća koje je trenutno najtraženije za spremanje zimnice i zimskih zaliha. Iako su cene bile šarolike, za mnoge samo informativnog karaktera, veliki broj posetilaca koji se za kratko vreme smenjivao ipak je pazario i pronalazio dobar odnos cene i kvaliteta.

Na veliku ponudu svežeg voća i povrća, u kojima su definitivno dominirali kupus, kako glavice tako i rezani, zatim krompir, krastavci, paprika, karfiol, paradajz ali i voće ponajviše u vidu jabuka različitih sorti, kruške, dunje.. na nekolko mesta mogao se kupiti i već spremljena "zimnica", mešana salata, kiseli kupus, ajvar i paprika.

Bogata ponuda na "Vašaru zimnice", prikupljene namirnice voća i povrća za 11 porodicaOvom vašaru su se priključili volonteri udruženja "Naše malo je nekome sve", koje je u saradnji sa JKP "Subotičke pijace" prikupilo značajnu količinu voća, povrća, drugih namirnica i potrepština, koje su jednim delom već podeljene socijalno ugroženim porodicama u gradu i okolini.

- Ovo je naš drugi vašar zimnice za nešto manje od mesec dana. Godinu je nažalost obeležila sušta, nešto od poljoprivrendih proizvoda prispelo je tada, a nešto je aktuelno sada. Ovom prilikom smo se, sa našim zakupcima i korisnicima pijačnog prostora, priključili humanitarnoj akciji za pomoć socijalno ugroženim porodicama i time dali svoj doprinos. Drago nam je da smo ostvarili saradnju sa Udruženjem "Naše malo je nekome sve" i nadamo se da ćemo biti u prilici još koji put da organizujemo slične akcije - rekao je Aleksandar Aleksić, direktor JKP "Subotičke pijace". - Na ruku nam je išlo lepo vreme, dosta prodavaca se odazvalo kako da izloži svoju robu, tako i da donira za naše sugrađene slabijeg materijalnog stanja. Cene jesu nešto više nego što su ljudi navikli, ali to je trenutna realnost, shodno skoku cena mnogih drugih artikala koji utiču i na samu proizvodnju voća i povrća.

Bogata ponuda na "Vašaru zimnice", prikupljene namirnice voća i povrća za 11 porodicaOvom prilikome prikupljeno je oko pola tone svežeg voća, povrća ali i drugih namirnica koje se koriste u domaćinstvima u svakodnevnim potrebama.

- Hvala "Pijacama" što su prepoznali naže aktivnosti i što su bez okolišanja odlučili konretno da se uključe u akciju i svojim kapacitetima pomognu da realizujemo prikupljanje potrepština koje smo namenili za 11 porodica, mahom višečlanih ali i četvoro penzionera. Kroz našu grupu koordiniramo razvoženje ovih paketa na adrese krajnih korisnika, tako da se zahvaljujem i svima koji su nam na raspolaganju i u logističkom smislu - rekla je Tijana Mijović, volonterka i jedna od koordinatorki neformalnog humanitarnog udruženja "Naše malo je nekome sve".

Bogata ponuda na "Vašaru zimnice", prikupljene namirnice voća i povrća za 11 porodicaPored prikupljanja robne pomoći, na pijacama "Kvantaš", "Teslina" i "Mlečna" tokom jučerašnjeg dana, u saradnji sa JKP "Subotičke pijace", postavljene su kutije za novčane donacije za naše sugrađane Leonu, Lea i Melindu.

I ovom prilikom naši humani sugrađani udruženi u neformalnu družinu pokazali su da jednako brinu za dobrobit socijalno ugroženih ali i sugrađana pred kojima su teške životne bitke.

Bogata ponuda na "Vašaru zimnice", prikupljene namirnice voća i povrća za 11 porodica

Izvor: Subotica.com
"Vašar zimnice" na Kvantaškoj pijaci "Vašar zimnice" na Kvantaškoj pijaci "Vašar zimnice" na Kvantaškoj pijaci "Vašar zimnice" na Kvantaškoj pijaci "Vašar zimnice" na Kvantaškoj pijaci "Vašar zimnice" na Kvantaškoj pijaci "Vašar zimnice" na Kvantaškoj pijaci "Vašar zimnice" na Kvantaškoj pijaci
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2288
Povezane teme

subotičke pijace

vašar zimnice

jkp subotičke pijace

aleksandar aleksić

naše malo nekome je sve

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.