Komentara: 0
Pregleda: 2514

Bogat prateći program

22.05.2009. u 21:14h
Izvor: RTV Yueco
Bogat prateći program

U okviru 16-tog Međunarodnog festivala pozorišta za decu pored takmičarskog dela postoji i prateći program. U amfiteatru Otvorenog univerziteta svaki dan u 10 sati prikazuje se ciklus crtanih filmova,organizuju se niz književne večeri,na Trgu slobode izvode se programi poput “Deca deci” u deset sati,u 17 sati Subotičke mažoretkinje,nekoliko predstava i plesnih tačaka. Sve manifestacije su posećene,što učesnicima festivala mnogo znači.

Lutkarsko pozorište “Škatula” iz Herceg Novog izvelo je juče predstavu “Karijus i Baktus”. Predstava je edukativnog karaktera,govori o higijeni zuba odnosno koji je značaj higijene i od kojih namirnica se zubi kvare. Glumac pomenutog pozorišta prvi put nastupa na festivalu i kaže da je ovaj festival jak motiv za njega i nada se da će uskoro nastupati i u takmičarkom delu. Drago mu je što je ove godine nastupao sa predstavom “Karijus i Baktus” i što ga je publika prihvatila.

Svaki dan od 17 sati Subotičani su u prlici da pogledaju plesnu tačku Subotičkih mažoretkinja. Njih čine devet devojčica iz Osnovne škole “Sonja Marinković” ,koje su se dve nedelje vredno pripremale za ovu priliku. Devojčicama ples predstavlja zadovoljstvo i drago im je što naši sugrađani cene njihov trud.

Sutra će na repertoaru Dečijeg festivala pozorišta za decu biti prikazan crtani film Tom i Džeri sa početkom u deset sati u amfiteatru Otvorenog univerziteta. Takođe, u deset sati u pozorištu Deže Kostolanji biće izvedena predstava “Antologija”,dok u 18 sati “Dva lica stvarnosti”. U dvanaest na sceni Jadran biće izvedena predstava “Telefon” a u 20 sati “Puk”( u potrazi za čarobnim biserom ). Sabina Šomođi

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2514
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.