Komentara: 0
Pregleda: 2377

Bogat i uspešan takmičarski vikend iza plivača Spartak Prozivke

21.07.2017. u 10:52h
Izvor: Subotica.com
Bogat i uspešan takmičarski vikend iza plivača Spartak Prozivke

Od petka do ponedeljka (14-17. jul) obeležila su plivačka dešavanja u našem gradu. U petak je na Gradskom bazenu u Dudovoj šumi održano prvenstvo Vojvodine za pionire, dok je u ponedeljak na istom mestu održano prvenstvo u kategoriji kadeta, juniora i starijih kategorija.

Oba takmičenja održala su se u organizaciji Plivačkog Saveza Vojvodine uz pomoć domaćih plivačkih klubova i JKP „Stadiona“.

Plivački klub „Spartak-Prozivka“ prvog dana prvenstva učestvovao je sa 3 dečaka i 4 devojčice među kojima je Tea Mut osvojila bronzu u disciplini 200 metara mešovitim stilom a devojčice su u sastavu Ema Vetštein, Anja Skenderović, Tea Mut i Paula Fabrik, u štafeti 4 x 50 metara slobodnim stilom, prve stigle na cilj čime su se okitile zlatnim medaljama.

PLIVAČKI KAMP - Proteklog vikenda Subotica je bila domaćin plivačkog kampa za pionire u organizaciji Plivačkog Saveza Vojvodine gde je, po njihovom izboru, izabrano osam najboljih devojčica i osam najboljih dečaka iz vojvođanskih klubova. Iz plivačkog kluba „Spartak-Prozivka“ kampu su prisustvovale Skenderović Anja i Vetštein Ema dok su iz „Spartaka“ učesnici bili Barši Marko i Romić Vanja. Učesnici kampa su, pored brojnih odrađenih treninga na bazenu i testiranja, imali bogat program gde su imali organizovan odlazak u naš „ZOO vrt“, obilazak Palića, Ergele na Kelebiji i brojne druge aktivnosti

Drugog dana prvenstva plivači ovog kluba ostvarili su mnogo zapaženije rezultate a učestvovalo je 7 momaka i 9 devojaka, koji su prema broju osvojenih medalja zauzeli treće mesto, odmah nakon Plivačkog kluba „Vojvodina“ i „Novog Sada“, oba iz Novog Sada. Plivači su odneli ukupno 13 zlata, 2 srebra i 10 bronzi.

U apsolutnoj kategoriji Sekul Sekulović osvojio je četiri zlata u disciplinama 100m slobodno, 50m leđno, 100m leđno i 50m delfin. Mina Mastilović osvojila je zlato u disciplini 100m slobodno, srebro u disciplini 100m prsno i srebro na 200m prsno.

U kategoriji 17-18 godina Luka Vučković osvojio je zlato u svojoj kategoriji i bronzu u apsolutnoj u disciplini 100m leđnim stilom, dok je odneo dva srebra na 50m leđno i 200m leđno u svojoj kategoriji.

Bogat i uspešan takmičarski vikend iza plivača Spartak Prozivke

U kategoriji 16-17 godina Diana Šantavec osvojila je tri bronze u svojoj kategoriji i to na 100m, 200m i 400m slobodnim stilom.

PRVI MEĐUNARODNI PLIVAČKI MARATON U BRČKOM - Protekle subote održan je prvi međunarodni plivački maraton u Brčkom distriktu BIH, u organizaciji plivačkog kluba „Atos – Sava" koji je okupio plivače iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske, Makedonije i Amerike. Plivalo se od Vučilovca do Ficibajera, odnosno staza duga 9 kilometara. Plivač “Spartak-Prozivke”, Fermanović Borislav na cilj je stigao drugi dok je plivačica iz istog kluba, Mastilović Mina, na cilj stigla treća. Medalje pobednicima uručio je gradonačelnik Brčkog Siniša Milić.

U kategoriji 15-16 godina Novak Savić osvojio je na 50m slobodno zlato u svojoj i srebro u apsolutnoj kategoriji, na 100m slobodno zlato u svojoj i bronzu u apsolutnoj kategoriji, na 200m mešovito srebro u svojoj kategoriji i u disciplini 50m delfin bronzu u svojoj kategoriji. Balaž Farkaš je na 50m prsno uzeo zlato u svojoj i srebro u apsolutnoj kategoriji, 100m prsno zlato u svojoj kategoriji i u disciplini 200m prsnim stilom zlato u svojoj i srebro u apsolutnoj kategoriji. Fermanović Borislav je u svojoj kategoriji odneo dva srebra i to na 400m slobodno i 200m prsno i dve bronze u disciplinama 1500m slobodno i 100m prsnim stilom.

I na kraju, u kategoriji 12-13 godina Ivana Vukomanović osvojila je dva zlata, na 50m i 200m leđnim stilom, dok je Petra Čajkaš osvojila dve bronze i to na 50m leđno i 100m prsno.

Plivači „Spartak-Prozivke“ su plivali dve štafete i obe su okićene srebrnim medaljama, jedna u apsolutnoj kategoriji (Vučković Luka, Farkaš Balaž, Sekulović Sekul, Savić Novak), dok je druga bila u kategoriji kadetkinja (Čajkaš Petra, Grahovac Jelena, Vukomanović Ivana, Ikić Jovana).

Bogat i uspešan takmičarski vikend iza plivača Spartak Prozivke

Plivači ovog kluba nastavljaju dalje pripreme za prvenstvo Srbije u kategorijama pionira i kadeta, koje će ove godine biti organizovano u Nišu i to krajem jula dok će prvenstvo za juniore i  u apsolutnoj kategoriji biti održano u Beogradu početkom narednog meseca.

Novak Savić predstavnik Spartak Prozivke na Evropskim olimpijskim igrama mladih - EYOF 2017

Od 24.07. do 28.07. u gradu Đer u Mađarskoj biće održane Evropske Olimpijske igre mladih (Europen Youth Olympic Festival) na kojima će pravo nastupa imati pet plivača u sastavu  juniorske reprezentacije Srbije. Subotičanin iz plivačkog kluba “Spartak-Prozivka”, Novak Savić, za ovo takmičenje kvalifikovao se kada je na gradskom olimpijskom bazenu u Banja Luci i takmičenju pod nazivom "Banja Luka Open 2017" isplivao A normu u disciplini 50 metara slobodnim stilom sa vremenom 24.16 sekundi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2377
Povezane teme

plivači

plivanje

plivački klub spartak prozivka

novak savić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.