Komentara: 4
Pregleda: 6791

Bodibilding: Šikora na Svetskom prvenstvu sa velikim ambicijama

04.11.2019. u 11:31h
Izvor: Subotica.com
Oktobar mesec bio je izuzetno naporan, ali nadasve uspešan za bodibildera Igora Šikoru. Pored pregršt osvojenih zlatnih medalja i titula tokom godine, Subotičanin je u oktobru dobio i priliku da bude deo planetarnog šampionata, koje počinje već sutra.
Bodibilding: Šikora na Svetskom prvenstvu sa velikim ambicijama

Igor Šikora (1993), jedan je od najpoznatijih srpskih bodibildera na međunarodnoj sceni. Bodibildingom i fitnesom aktivno i takmičarski kreće da se bavi 2010. godine i učestvuje na mnogobrojnim domaćim i inostranim takmičenjima. Od tada redovno postiže zapažene rezultate.

Što se tiče ove godine, nakon osvojenog Otvorenog prvenstva Srbije, drugi put za redom, Šikori je za dlaku izmaklo finale na Evropskom prvenstvu u Španiji, gde je učestvovao u maju ove godine, kao član reprezentacije Srbije.

Početkom oktobra (5.10.) na Kupu "Jagodina Open", najjačem međunarodnom takmičenju u regionu, u konkurenciji devet takmičara Šikora ubedljivo zauzima 1. mesto i oko vrata stavlja zlatnu medalju. Dan kasnije, u Boru, na memorijalu "Novica Pauljičić", u organizaciji selektora reprezentacije Srbije Zorana Stojića, Subotičanin osvaja dva pehara u dve kategorije i dobija poziv za Svetsko prvenstvo, koje je na programu od 5. do 11. novembra u Dubaiju.

- Sezonu takmičenja u bodibildingu nastavio sam 13. oktobra, na Prvenstvu Vojvodine, gde takođe uzimam prva mesta u dve kategorije. Već sledećeg vikenda nastupio sam na tradicionalnom međunarodnom takmičenju "Trofej Beograda", gde opet, ubedljivo, uzimam 1. mesto i titulu apsolutnog šampiona. - samouvereno će Šikora

Bodibilding: Šikora na Svetskom prvenstvu sa velikim ambicijama

Na centralnom takmičenju u sezoni, na Prvenstvu Srbije, Šikora osvaja 1. mesto u svojoj "klasik bodibilding" kategoriji, a zatim postaje i apsolutni šampion Srbije, čime ostvaruje najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri.

- Sav fokus poslednjih desetak dana mi je bio na Svetskom prvenstvu, koje počinje sutra. Kao član reprezentacije učestvovaću u kategoriji "Gejms klasik bodibilding", koja je olimpijska disciplina i uskoro će biti kao sport na olimpijskim igrama - ističe Šikora - U životnoj sam formi, ispunio sam očekivanja selektora i predsednika Saveza, Gorana Ivanovića, i nadam se da ću ostvariti što bolji rezultat.

Subotičanin kaže da je prinuđen da se ovim sportom bavi u drugom gradu jer nema adekvatne uslove koji su mu potrebni za ovaj nivo takmičenja.

- Subotičanin sam, ali zbog toga što naš grad nema bodibilding klub u takmičarskom sistemu nastupam za klub "Dorian" iz Vrbasa. - kaže Šikora - Problem što Subotica, kao grad sporta, nema takmičarski klub u Bodibilding savezu Srbije, probaću da rešim sa generalnim sekretarom Sportskog saveza Srbije, Goranom Marinkovićem, kojem se ovim putem zahvaljujem na maksimalnoj pravoj sportskoj podršci u mojim takmičarskim ambicijama u ovoj sezoni.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 6791
Povezane teme

bodibilding

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.