Komentara: 16
Pregleda: 10371

Bodibilding kao stil života

24.05.2018. u 12:53h
Izvor: Subotica.com
Bodibilding kao stil života

Igor Šikora iz Kule, poslednjih pet godina živi i radi u Subotici. Iako trenira već punih 10 godina, bodibildingom se takmičarski bavi od 2010, a najveće uspehe u karijeri zabeležio je ove godine, u najjačoj svetskoj bodibilding federaciji IFBB.

- Ove godine sam postao prvak Internacionalnog kupa, u kategoriji preko 90 kilograma, što je ujedno bio i ponovljeni uspeh od prošle godine. Potom sam na zvaničnom kupu Srbije "Srbija open", pobedio u kategoriji preko 90 kilograma i tako stekao pravo učešća na balkanskom prvenstvu, među 15 reprezentativaca koji su predstavljali Srbiju u Rumuniji,  od 18. do 20. maja. Tamo sam postao vicešampion Balkana, u kategoriji klasik bodibilding preko 180 centimetara, što mi je najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri - kaže ovaj dvadesetpetogodišnji sportista.

Bodibilding kao stil života

Igor je član bodibilding kluba "Dorian Vrbas" jer, kako kaže, u Subotici ne postoji nijedan klub koji je u takmičarskom sistemu bodibilding saveza Srbije i Ministarstva omladine i sporta. Iako se u njegovoj porodici niko nije bavio sportom, on je odlučio da razbije tu barijeru, a za bodibilding se opredelio zbog toga što je oduvek želeo da se istakne kao pojedinac.

- Smatram da posedujem veoma jak karakter i da mogu da izdržim surove uslove u teškim pripremama, a za njega sam se odlučio gledajući kao dete filmove Arnolda Švarcenegera - šaljivo će naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, bodibilding nije samo sport, već način života koji se živi 365 dana u godini, te da su odmor, ishrana i trening najvažnije stavke koje u ovom sportu ne funkcionišu jedna bez druge.

Bodibilding kao stil života

- Sport je veoma zahtevan i skup, upravo zbog ta tri segmenta koja su potrebna za vrhunske rezultate. U bodbildingu je bitan kvalitet tela, a ne kvantitet, kao što mnogi misle, jer na takmičenju uvek pobeđuje telo koje je simetrično, sa boljim proporcijama i sa što nižim procentom telesnih masti, a veća mišićna masa je svakako poželjna, pod uslovom da su prethodni uslovi ispunjeni - naglašava Igor.

Da bi napredovao i održao kontinuitet dobrih rezultata, ovaj sportista vredno i planski trenira tokom cele godine i pridržava se strogog režima ishrane, a ono što ga najviše motiviše jeste saznanje da u svom okruženju nije najbolji.

- Kao i u svakom sportu, većina se ugleda na nekog velikog slavnog sportistu. Ja ga nemam, moj cilj je da uvek budem najbolja verzija sebe, a motiviše me kada vidim da u svom okruženju nisam najbolji - ističe naš sagovornik.

Bodibilding kao stil života

Pored treniranja bodibildinga, Igor radi i kao fitnes trener u teretani "Srcef", u čemu veoma uživa, a plan mu je da se u budućnosti više posveti ovom poslu.

- Trenutno sam jedini fitnes trener u Subotici sa završenim fakultetom za fitnes trenera i sa takmičarskim uspesima, na šta sam veoma ponosan. Svom poslu i klijentima sam uvek posvećen i volim ga, a u narednom periodu želim i dalje da radim na sebi, ali da se više posvetim upravo trenerskom poslu - poručuje naš sagovornik.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 10371
Povezane teme

bavljenje sportom

takmičenje

bodibilding

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.