Komentara: 3
Pregleda: 5292
Foto

Оbnovljen Centar za socijalni rad

08.03.2017. u 13:29h > 16:34
Izvor: Subotica.com
Povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena danas su svečano otvorene renovirane prostorije Centra za socijalni rad.
Оbnovljen Centar za socijalni rad

Rekonstrukciju prostorija za žrtve porodičnog nasilja vrednu više od 70 hiljada dolara finansirala je Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Rekonstrukcija Centra realizovana je u okviru „Projekta za jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za reagovanje na migrantsku krizu“, koji finansira USAID a sprovodi UNDP, u šest opština i gradova  a to su Bosilegrad, Dimitrovgrad, Kanjiža, Preševo, Šid i Subotica.

- Obnova Centra za socijalni rad deo je dvogodišnjeg USAID-ovog projekta vrednog 1.3 miliona dolara, sprovedenog u partnerstvu sa Programom UN za razvoj (UNDP), koji pomaže gradovima i opštinama koje su najviše pogođene migrantskom krizom da povećaju svoje kapacitete i budu bolje pripremljene da odgovore na ovu i buduće krize – objasnio je Džefri Skarin, zamenik direktora USAID-ove Kancelarije za demokratski i ekonomski razvoj.

Prostorije namenjene za rad sa žrtvama porodičnog nasilja, osiguraće dostojanstven tretman ugroženih dok traju pravosudni postupci. Žrtve, često u pratnji maloletne dece, više neće morati da čekaju u hodnicima i možda budu izloženi nekim neprijatnostima.

Оbnovljen Centar za socijalni rad

Оbnovljen Centar za socijalni rad

- Donacija je veoma značajna jer su Centri za socijalni rad osnovne institucije sistema socijalne zaštite i sva detekcija problema se tu vrši. Porodično nasilje je fenomen koji želimo da osvetlimo, a Vlada je osnovala koordinaciono telo na čijem čelu je ministarka Zorana Mihajlović – istakao je Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu rada. - Žrtve porodičnog nasilja su po prvi put prepoznate kao teže zapošljive i ranjive kategorije I zato su predviđene subvencije za poslodavce koji ih zaposle, ali i posebni podsticaji za pokretanje biznisa, jer je ekonomsko osnaživanje jedan od načina za izlazak iz začaranog kruga nasilja.

Po rečima Miroslave Bagavac, direktorke Centra za socijalni rad, sada će 60 zaposlenih imati bolje uslove za rad i moći će da pruže bolje usluge svojim korisnicima kojih godišnje ima oko 12.000, među kojima su i migranti.

Izvor: Subotica.com

Obilazak rekonstruisanog dela Centra za socijalni rad

Obilazak rekonstruisanog dela Centra za socijalni rad Obilazak rekonstruisanog dela Centra za socijalni rad Obilazak rekonstruisanog dela Centra za socijalni rad Obilazak rekonstruisanog dela Centra za socijalni rad Obilazak rekonstruisanog dela Centra za socijalni rad Obilazak rekonstruisanog dela Centra za socijalni rad Obilazak rekonstruisanog dela Centra za socijalni rad Obilazak rekonstruisanog dela Centra za socijalni rad
Pogledaj ostale fotografije

Sastanak sa gradonačelnikom povodom rekonstrukcije Centra za socijalni rad

Sastanak sa gradonačelnikom povodom rekonstrukcije Centra za socijalni rad Sastanak sa gradonačelnikom povodom rekonstrukcije Centra za socijalni rad Sastanak sa gradonačelnikom povodom rekonstrukcije Centra za socijalni rad Sastanak sa gradonačelnikom povodom rekonstrukcije Centra za socijalni rad Sastanak sa gradonačelnikom povodom rekonstrukcije Centra za socijalni rad Sastanak sa gradonačelnikom povodom rekonstrukcije Centra za socijalni rad Sastanak sa gradonačelnikom povodom rekonstrukcije Centra za socijalni rad Sastanak sa gradonačelnikom povodom rekonstrukcije Centra za socijalni rad
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 5292
Povezane teme

Nenad Ivanišević

centar za socijalni rad

miroslava bagavac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.