Komentara: 5
Pregleda: 2537

Blizu 300 sugrađana iskoristilo mogućnost besplatnih zdravstvenih pregleda

23.12.2019. u 12:55h
Izvor: Subotica.com
Tokom akcije besplatnih preventivnih pregleda koja se održala u nedelju, pregledano je 275 sugrađana, a obavljeno je ukupno 500 pregleda i laboratorijskih usluga, saopštili su iz Opšte bolnice Subotica.
Blizu 300 sugrađana iskoristilo mogućnost besplatnih zdravstvenih pregleda

Na besplatne preventivne preglede u Opštoj bolnici odazvalo se 275 sugrađana, a obavljeno je ukupno 500 pregleda i laboratorijskih usluga. U toku jučerašnje akcije, sugrađani su bili u prilici da obave kardiološki pregled, ultrazvuk abdomena i laboratorijske analize krvi na tumor markere.

- Kardiološki pregled, EKG i merenje krvnog pritiska obavljeno je kod ukupno 103 pacijenta, ultrazvuk abdomena je urađen kod 102 pacijenta, dok je laboratorijske analize krvi na tumor markere obavilo 295 pacijenata. Ovo je još jedna u nizu uspešno realizovana akcija preventivnih pregleda, uz izuzetno veliki odziv građana - saopštili su iz Opšte bolnice Subotica.

Besplatne preventivne preglede pokrenulo je Ministarstvo zdravlja, u cilju dijagnostike i promocije prevencije prvenstveno hroničnih bolesti, koje najviše opterećuju naše stanovništvo. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 2537

Povezana vest

Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

zdravstveni pregledi

besplatan pregled

kontrola zdravlja

bolnica subotica

preventivni pregledi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.