• Pregleda: 1631

Blizu 300 sugrađana iskoristilo mogućnost besplatnih zdravstvenih pregleda

Tokom akcije besplatnih preventivnih pregleda koja se održala u nedelju, pregledano je 275 sugrađana, a obavljeno je ukupno 500 pregleda i laboratorijskih usluga, saopštili su iz Opšte bolnice Subotica.
Blizu 300 sugrađana iskoristilo mogućnost besplatnih zdravstvenih pregleda

Na besplatne preventivne preglede u Opštoj bolnici odazvalo se 275 sugrađana, a obavljeno je ukupno 500 pregleda i laboratorijskih usluga. U toku jučerašnje akcije, sugrađani su bili u prilici da obave kardiološki pregled, ultrazvuk abdomena i laboratorijske analize krvi na tumor markere.

- Kardiološki pregled, EKG i merenje krvnog pritiska obavljeno je kod ukupno 103 pacijenta, ultrazvuk abdomena je urađen kod 102 pacijenta, dok je laboratorijske analize krvi na tumor markere obavilo 295 pacijenata. Ovo je još jedna u nizu uspešno realizovana akcija preventivnih pregleda, uz izuzetno veliki odziv građana - saopštili su iz Opšte bolnice Subotica.

Besplatne preventivne preglede pokrenulo je Ministarstvo zdravlja, u cilju dijagnostike i promocije prevencije prvenstveno hroničnih bolesti, koje najviše opterećuju naše stanovništvo. 

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
Istina... Odgovori
Nema besplatnog. Sve se plaća. Čak i zdravljem.
Istina...
Alaj ce biti "lecenja"!
FOX Odgovori
Za koga je to besplatno? Za one koji ne poseduju zdravstvenu knjižicu ili!?
Lela Odgovori
Ove akcije su mi nešto naj gluplje što postoji. Bolesni i jako bolesni ljudi čekaju na red mesecima kod specijalista, ambulante su nam (čast izuzecima) užasne, nema reagensa za analize krvi, a mi se ovde igramo "besplatnih pregleda " izvinite na izrazu dokonih sugrađana.
E Odgovori
Zasto se ceka sto godina da se stigne na red iako si zakazan ?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.