Komentara: 0
Pregleda: 4582

Besplatni preventivni pregledi u nedelju

20.12.2019. u 12:08h
Izvor: Subotica.com
Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja, nastavlja se u nedelju, 22. decembra, u Opštoj bolnici i ambulantama Doma zdravlja. U periodu od 8 do 16 časova, sugrađani će u bolnici moći da urade tumor markere, kardiološki i ultrazvučni pregled abdomena, dok će u ambulantama biti u prilici da obave EKG pregled i izmere krvni pritisak.
Besplatni preventivni pregledi u nedelju

U cilju rane dijagnostike hroničnih bolesti, koje blagovremenim otkrivanjem i lečenjem mogu da se stave pod kontrolu, ove nedelje sugrađani će u Opštoj bolnici moći da urade kardiološki pregled, EKG i merenje krvnog pritiska, za šta je potrebno da se jave u internističku ambulantu Službe za polikliničko-konsultativne preglede.

Ukoliko žele da urade ultrazvučni pregled abdomena, potrebno je da se jave u prostorije Službe za radiološku dijagnostiku. Iz Opšte bolnice napominju da je za ovaj pregled neophodna adekvatna priprema, koja podrazumeva uzdržavanje od konzumiranja hrane, kafe i cigareta od ponoći.

Sugrađani koji žele da urade tumor markere (CEA, Alpha Fetoprotein (AFP), LDH) treba da se jave u prostorije bolničke laboratorije (poliklinički deo bolnice).  

Iz Opšte bolnice podsećaju da na besplatne preventivne preglede mogu da se jave i sugrađani koji nemaju zdravstveno osiguranje, samo je potrebno da sa sobom ponesu bilo koji dokument za identifikaciju.

Istog dana, Dom zdravlja organizovaće besplatne preventivne preglede za sugrađane na EKG aparatima i preglede krvnog pritiska u gradskim i vangradskim ambulantama. 

Preventivni pregledi u gradu obavljaće se u zdravstvenim ambulantama na adresi Kumičićeva 4, Segedinski put 42, Karađorđev put 55, kao i u ambulanti "Mali Bajmok" (Franje Kluza 2).

U vangradskim naseljima, preventivni pregledi obavljaće se u zdravstvenoj ambulanti "Palić" (Veliki park 8), zdravstvenoj stanici "Čantavir" (Jožefa Atile 13) i zdravstvenoj stanici "Bajmok" (Maršala Tita bb).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 4582

Povezana vest

Povezane teme

subotička bolnica

opšta bolnica

zdravstveni pregledi

dom za odrasle

besplatan pregled

besplatni pregled

bolnica subotica

preventivni pregledi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.