Komentara: 7
Pregleda: 2738

Blaga zima prepolovila račune za gas

06.04.2018. u 12:28h
Izvor: TV Subotica
Grejna sezona koja se zvanično završava 15. aprila, donela je relativno velike uštede onima koji se greju na gas, budući da su se zbog visokih temperatura računi značajno smanjili. Interesovanje za priključenje na mrežu JKP „Suboticagas“ i dalje je povećano, pa će preduzeće i ove godine realizovati akciju besplatnih priljučaka, ali i investirati u proširenje same mreže.
Blaga zima prepolovila račune za gas

Neuobičajeno topla zima najviše je pogodovala kućnim budžetima onih Subotičana koji se greju na gas – budući da su se računi gotovo prepolovili, a cena se nije menjala gotovo dve godine. U JKP „Suboticagas“ kažu da je za oko 10.000 njihovih potrošača ova godina donela značajne uštede, na koje utiču spoljne temperature, ali i mogućnost da sami kontrolišu potrošnju.

- Ako uporedimo januar ove sa januarom prošle godine, zima je bila blaža, jer je 2017. godine u januaru bila čak 40 odsto veća potrošnja zbog izuzetno niskih temperatura. Sada je bila mnogo blaža i to je već neka razlika koju su građani mogli da uštede, dok je u februaru, čim je bilo hladnije, to već uticalo da se potrošnja malo poveća. Možemo konstatovati da su građani osetljivi na te vremenske prilike, u smislu da one utiču na potrošnju. Što se tiče naše potrošnje, ona se kreće na godišnjem nivou i otprilike se izjednači na oko 22 miliona kubika potrošnje gasa - kaže Marija Kern Šolja, izvršna direktorka JKP „Suboticagas“.

Povećano interesovanje Subotičana za ovaj vid grejanja je i dalje prisutno, i zbog toga će i ove godine preduzeće sprovoditi akciju besplatnih priključenja za 150 novih korisnika, koja će biti aktuelna krajem maja. Osim toga, i ove godine planiraju se investicije na proširenju mreže i to u samom centru grada.

- Sem besplatnih i drugih priključaka za koje nam se budu javili građani, sada imamo građevinsku dozvolu da ove godine izgradimo mrežu od Pionira do Nove opštine, odnosno i da je malo proširimo na centar grada, i to na Korzo i sporedne ulice. To je to što se tiče gradnje ove godine, a planiramo i da usput pravimo projekte za dalje širenje mreže - dodaje Kern Šolja. 

JKP „Suboticagas“ ostvaruje dobit u poslovanju, a stepen naplate usluga kreće se oko 95 odsto, dok svega 5 odsto potrošača zaostaje sa plaćanjem gasa.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 2 nedelje
Komentara: 7
Pregleda: 2738
Povezane teme

suboticagas

grejanje na gas

marija kern šolja

priključenje na gasovodnu mrežu

računi za gas

potrošnja gasa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.