Komentara: 23
Pregleda: 5527
Video

Bikovački put se raspada, u planu rekonstrukcija

19.05.2021. u 12:35h
Izvor: Subotica.com
Veliki broj rupa koje su se otvorile na Bikovačkom putu u narednim danima će se zakrpiti, što je privremeno rešenje dok se ne dobiju sredstva za njegovu kompletnu rekonstrukciju, koja će podrazumevati proširenje puta sa dosadašnja četiri na šest metara, te obnovu kolovoza na potezu od natputnjaka, preko auto-puta, pa sve do Regionalne deponije.
Bikovački put se raspada, u planu rekonstrukcija

Na svakih 100 metara po krater. Tako izgleda Bikovački put, čije ivice su potpuno iskrzane, te predstavljaju veliku opasnost za vozače, naročito kada treba da se mimoiđu sa vozilima iz suprotne trake. Ipak, kako svedoče oni koji ovom deonicom putuju redovno, ove ogromne rupe su najopasnije nakon kiše, kada se napune vodom, zbog čega je vrlo teško proceniti njihovu dubinu, pa se neretno dešava i da oštete gume i felne.

Želela bih da se obratim nadležnim organima za puteve i da pitam da li su upoznati sa deonicom puta između prigradskih naselja Bikovo i Gabrić, gde se, po celoj dužini, nalaze rupe tj. krateri koji predstavljaju veliku opasnost za bezbednost učesnika u saobraćaju - upitala je jedna naša sugrađanka u rubrici "Pištaljka".

Bikovački put se raspada, u planu rekonstrukcijaDa ovakvo stanje nije trenutno, već da traje godinama, ukazao je jedan Bikovčanin, koji nam se takođe obratio putem "Pištaljke".

- Već godinama je Bikovački put od nadvožnjaka prema Oromu u toliko lošem stanju da se dva veća vozila ne mogu normalno mimoići. Put je uzak, pun rupa i bankine su uništene i sve dublje. Sramota je da je put u ovakvom stanju, pa ako se već ne planira proširenje, molim nadležne da barem zakrpe rupe i poprave bankine napisao je jedan stanovnik Bikova.Bikovački put se raspada, u planu rekonstrukcijaBikovački put je na pojedinim delovima širok svega četiri metra, što nije dovoljno za bezbedan dvosmerni saobraćaj, posebno ako se uzme u obzir da ovom deonicom svakodnevno saobraćaju kamioni i druga vozila Regionalne deponije. Upravo zbog toga, JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje izradilo je projektno-tehničku dokumentaciju za proširenje ovog puta sa četiri na šest metara, kao i za njegovu obnovu, na potezu od natputnjaka, preko auto-puta, pa sve do Regionalne deponije.

Taj projekat je završen, ali kako je vrednost investicije procenjena na 240 miliona dinara, to nije moguće finansirati iz gradskog budžeta, zbog čega lokalna samouprava učestvuje na raznim konkursima kod viših nivoa vlasti, kako pokrajinskih, tako i republičkih, da bi obezbedila sredstva za realizaciju ove investicije - objašnjava Ognjen Golubović, v.d. direktora JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

Bikovački put se raspada, u planu rekonstrukcijaDo tada, kako dodaje Golubović, rupe na Bikovačkom putu će se sanirati interventnim krpljenjem u narednim danima, što je privremeno rešenje dok se ne obezbede sredstva za njegovu kompletnu rekonstrukciju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 5527

Povezane zviždaljke

Povezane teme

bikovo

jp za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje subotica

ognjen golubović

rehabilitacija saobraćajnica

krpljenje udarnih rupa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.