Komentara: 26
Pregleda: 2766

BIC o svom dosadašnjem radu

07.12.2012. u 16:53h
Izvor: RTV Yueco
Predstavnici Novinsko izdavačke ustanove „Bunjevački informativni centar“ na današnjoj konferenciji za novinare ocenili su dosadašnji rad ove ustanove kao veoma uspešan.
BIC o svom dosadašnjem radu

BIC je formiran 2005. godine od strane Nacionalanog saveta kao ustanovu koja ima obavezu da se bavi informisanjem na maternjem bunjevačkom jeziku.

U početku se rad ustanove zasnivao samo na izdavanju „Bunjevačkih novina“, da bi kasnije počeli sa izdavanjem „Tandrčka“- dečjeg lista koji se u nekim školama koristi kao pomoćno nastavno sredtsvo. Prekretnica u njihovom radu nastala je pre 2 godine kada su ušli i u elektronski informativni sistem. Naime, počeli su sa polučasovnom radio emisijom „Bunjevačka rič“ koja se emituje na talasima radio Subotice, a početkom godine je emisija dobila još pola sata programa.

Do sada je emitovano preko 40 radijskih emisija, a poslednje tri emisije mogu da se preslušaju i na internet prezentaciji ustanove: www.bunjevci.net. U pitanju je novi sajt koji funkcioniše od pre 2 godine i koji sadrži brojne informacije o poreklu i istoriji Bunjevaca, i svim ostalim sadržajima vezanim za Bunjevce.

Direktor ove ustanove Mirko Bajić danas je rekao da poziva sve mlade stručne ljude, pre svega Bunjevce da se prijave na mesto v.d. direktora BIC-a, jer će se on posvetiti svojoj funkciji pomoćnika predsednika skupštine grada.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 26
Pregleda: 2766
Povezane teme

mirko bajić

bunjevački informativni centar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.