Komentara: 0
Pregleda: 2810

„Bibot“ u subotičkim vrtićima

22.10.2020. u 16:04h
Izvor: Subotica.com
U Predškolskoj ustanovi „Naša radost“ predstavljen je „Bibot“, savremeno sredstvo u vaspitno-obrazovnom radu. Reč je o robotu u obliku pčelice, sa dugmićima, koji je izgledom i karakteristikama prilagođen deci predškolskog uzrasta, i predstavlja pomagalo za početak učenja upravljanja, kontrole, logičkog rešavanja problema i programiranja.
„Bibot“ u subotičkim vrtićima

„Bibot“ je deo „Erasmus“ projekta, koji realizuje Pu „Naša radost“ u saradnji sa partnerima iz Slovenije, Bugarske i Grčke.

- Projekat je veoma značajan jer omogućuje umrežavanje vaspitača, stručnjaka, koji imaju priliku da razmenjuju iskustva, ideje, da uspostave online rad sa decom – ističe Nebojša Markez, direktor PU „Naša radost“. - Organizovane su radionice, kao međunarodna konferencija"Povezivanje bajki i STEAM", gde se predstavilo sve ono što se do sada radilo na osavremenjavanju pedagoške prakse i unapređenju vaspitnog rada.

„Bibot“ u subotičkim vrtićima

„Bibot“ u subotičkim vrtićima

Roboti „Bibot“ i „Blubot“  koriste se za razvijanje računarskog razmišljanja kod dece i unapređenje digitalnih kompetencija.

- Oni  kod dece razvijaju kritičko razmišljanje, logičko mišljenje, saradnju, komunikaciju i veoma su pogodni za vaspitni rad. Pogodni su za usvajanje matematičko-logičkih pojmova, jezičkih kompetencija i u drugim poljima, a uz pomoć „Bibota“ možemo čak i da prepričamo bajke - objašnjava Edina Đorović, vaspitačica u vrtiću „Šumice“. – „Biboti“ se preporučuju od treće godine, a  sada su uvedeni novi udžbenici „digitalni svet“ u kojima se takođe nalazi.

„Bibot“ u subotičkim vrtićima„Bibot“ u subotičkim vrtićimaVaspitači iz Slovenije i Bugarske  su se u Subotici prvi put sreli sa ovom vrstom robota u, a posle radionica sa subotičkim mališanima, novo znanje preneće u svoje vrtiće..

- Ovo je za našu praksu veoma značajno jer razmenjujemo metode i pedagoške načine i tako obogaćujemo svoj rad. Nismo znali za „Bibote, to je nešto novo za nas i ono što smo naučili pokazaćemo u vrtićima – kaže Ksenija Ulaga iz iz Slovenije, iz Dobrne u blizini Ljubljane.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2810
Povezane teme

Naša Radost Subotica

naša radost

predškolska ustanova naša radost

PU Nasa Radost

nebojša markez

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.