Komentara: 5
Pregleda: 3700

Bezbednost u Zoološkom vrtu na prvom mestu

16.07.2013. u 18:06h
Izvor: RTV Yueco
Poslednjih 10 godina u Zoološkom vrtu na Paliću nije se dogodila niti jedna nesreća, odnosno nemili događaj, što govori i činjenica da je svakom Zoo vrtu bezbednost posetilaca I životinja na prvom mestu.
Bezbednost u Zoološkom vrtu na prvom mestu

Po rečima zaposlenih u Zoo vrtu na Paliću samo neodgovornost posetilaca može da dodvede do nesrećnih slučajeva. U zavisnoti od veličine i vrste životinje, one su adekvatno ograđene, a većina ograda obezbeđena je strujnom žicom. Ipak i pored svih preduzetih mera, ranije su se događale određene neprilike, ređe nesrećni slučajevi, gde je glavni krivac, niko drugi nego sam nastradali.

Edgard Takač došao je sa svojom porodicom na Zoološki vrt. On kaže da i pored jasno obeleženog prostora gde posetioci mogu da se kreću, gleda da decu ne ispušta iz vida, kako ne bi došla u situaciju da preskoče nisko ograđen prostor i dođu do kaveza sa životinjom.

Životinje koje su najopasnije po posetioce, odnosno zveri, imaju i najveću zaštitu, odnosno nepristupačne kaveze, što je jasno istaknuto. Oni u odvojeni kako rešetkama, tako i gušćom odnosno ređom ogradom, a naposletku i obeleženim kanapom, koji posetioci ne bi trebalo da prelaze.

U Zoo vrtu se takođe nalaze i jasno istaknute table koje podsećaju na potencijalnu opasnost u slučaju nepotrebnog približavanja kavezu, ali bez obzira na sva ova upozorenja, poneki posetioci, nepoštujući pravila dovode sebe u neprilike.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3700
Povezane teme

zološki vrt Palić

ZOO vrt Palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.