• Pregleda: 3407

Bezbednost u Zoološkom vrtu na prvom mestu

Poslednjih 10 godina u Zoološkom vrtu na Paliću nije se dogodila niti jedna nesreća, odnosno nemili događaj, što govori i činjenica da je svakom Zoo vrtu bezbednost posetilaca I životinja na prvom mestu.
Bezbednost u Zoološkom vrtu na prvom mestu

Po rečima zaposlenih u Zoo vrtu na Paliću samo neodgovornost posetilaca može da dodvede do nesrećnih slučajeva. U zavisnoti od veličine i vrste životinje, one su adekvatno ograđene, a većina ograda obezbeđena je strujnom žicom. Ipak i pored svih preduzetih mera, ranije su se događale određene neprilike, ređe nesrećni slučajevi, gde je glavni krivac, niko drugi nego sam nastradali.

Edgard Takač došao je sa svojom porodicom na Zoološki vrt. On kaže da i pored jasno obeleženog prostora gde posetioci mogu da se kreću, gleda da decu ne ispušta iz vida, kako ne bi došla u situaciju da preskoče nisko ograđen prostor i dođu do kaveza sa životinjom.

Životinje koje su najopasnije po posetioce, odnosno zveri, imaju i najveću zaštitu, odnosno nepristupačne kaveze, što je jasno istaknuto. Oni u odvojeni kako rešetkama, tako i gušćom odnosno ređom ogradom, a naposletku i obeleženim kanapom, koji posetioci ne bi trebalo da prelaze.

U Zoo vrtu se takođe nalaze i jasno istaknute table koje podsećaju na potencijalnu opasnost u slučaju nepotrebnog približavanja kavezu, ali bez obzira na sva ova upozorenja, poneki posetioci, nepoštujući pravila dovode sebe u neprilike.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Srđan Olman

povezane teme

5
SANJA Odgovori
Sve pohvale.
Volim kad mi dete ima nastavu iz predmeta "ČUVARI PRIRODE" u ZOO VRTU!!!!
pravdak Odgovori
Sanja-A koliko nauce u zoo vrtu i kakvi su udzbenici iz tog predmeta,naravno o tome pojma nemas.
Miki Odgovori
I ja obozavam kada mi dete ode u zoo. Koja budala je to izmislila? Dok su tamo meni zeludac u dupetu. Treba platiti 150 din plus nesto da kupi tamo da ne gleda kako druga deca kupuju. Pa sta rade tamo svaki mesec? 3 godine svaki mesec gledaju zivotinje.To mogu i u ucionici.U Dudovu sumu nisu otisli nijednom, a i tamo je lepo. Sto je mnogo,mnogo je.
Suboticanin Odgovori
Jos kad bi cena ulaznice bila manja, a ovako nisam godinama bio u Zoo vrtu jer za cetvoro clanu porodicu to staje celo bogatsvo, kad od minimalca placate karte
maja Odgovori
Nije tacno;porodicna karta staje 500dinara a od kuce se ponese nesto za pojest i sok.Deca uzivaju svaki put i uvek ima nesto novo.Nas zoovrt je lepsi i od Beogratckog!!!!!!!!!! Manje pusite i manje piva za dobrobit svoje dece.A ne samo kukat,ima i lepih stvari na ovom svetu(deca) radi njih se moramo odricat i karta nije tako skupa kako kazete.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.