Komentara: 2
Pregleda: 8128

Bezbednost dece u saobraćaju u prvom planu

03.09.2012. u 12:13h
Izvor: Policijska uprava Subotica
Bezbednost dece u saobraćaju u prvom planu

Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, naložila je policijskim upravama u Republici da, u periodu od 1. do 15. septembara 2012. godine, radnim danima od 7 do 19.30 časova, na putevima u blizini škola, inteziviraju rad saobraćajne policije, posebno na sprovođenju mera za bezbedno učešće dece u saobraćaju, sa posebnom pažnjom na učenike prvog razreda osnovnih škola.

U zoni škola, saobraćajna policija će sprovoditi pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, usmerenu na otkrivanje prekršaja koje čine vozači prema pešacima, posebno prema deci, kao i prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila.

Kao i prethodnih godina na početku školske godine, u svim osnovnim školama na teritoriji Republike, održaće se i stručna predavanja učenicima prvog razreda o osnovnim pravilima saobraćaja.

Bezbednost dece u saobraćaju u prvom planu

U toku je ostvarivanje uvida u stanje saobraćajne signalizacije u zoni škola, kako bi se otklonili nedostaci.

Bezbednost dece u saobraćaju u prvom planuMaskota Pažljivko u kampanji "Pažnja sad" u cilju podizanja nivoa svesti i opreza svih učesnika u saobraćaju.

Reč je o zajedničkoj kampanji Uprave saobraćajne policije i Agencije za bezbednost saobraćaja koja je posvećena bezbednosti dece u saobraćaju.

Edukativna kampanja "Pažnja sad" posvećena je bezbednosti dece u saobraćaju i usmerena je na decu, roditelje, nastavnike i vozače.

Glavni junak nove kampanje je "Pažljivko", koji bi trebalo da bude uzor deci kao neko ko poštuje saobraćajne propise.

Za nastavnike i roditelje su štampani flajeri, a pripremljena je i muzička numera koja vozače treba da upozori da u zoni škole uspore na 30 kilometara na sat.

Izvor: Policijska uprava Subotica
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 8128
Povezane teme

saobraćajna policija

bezbednost u saobraćaju

nadzor brzine

kontrola brzine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.