Komentara: 1
Pregleda: 2725

Bezbedan krov za početak školske godine

27.07.2018. u 16:03h
Izvor: Subotica.com
Radovi na sanaciji i rekonstrukciji krova OŠ "Ivan Goran Kovačić" trenutno su u toku, a njihov završetak očekuje se do 1. septembra.
Bezbedan krov za početak školske godine

Letnji raspust i pauza u radu škole, iskorišćeni su za nastavak radova na rekonstrukciji krova OŠ "Ivan Goran Kovačić", čija sanacija je bila neophodna zbog bezbednosti đaka i zaposlenih u školi, kao i zbog prolaznika.

- Postojao je izvestan problem sa curenjem i prokišnjavanjem krova, zbog čega je gornji deo zgrade bio izložen propadanju, pri čemu je to pravilo ozbiljan bezbednosni problem za đake i zaposlene u školi. Takođe, kako je krov naslonjen na trotoar i pešački prelaz, on je bio nebezbedan i za prolaznike, naročito zimi, u vreme otapanja snega i slivanja kiše - kaže Nataša Aleksić, članica Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja.

Bezbedan krov za početak školske godine

Zbog oštećenja, radovi na rekonstrukciji krova započeti su još 2017. godine, kada je sanirana desna strana, za šta je lokalna samouprava izdvojila ukupno 1,5 miliona dinara. Ove godine je za nastavak radova iz gradskog budžeta opredeljeno još 3,5 miliona dinara, čime će krov u potpunosti biti saniran.

- Ovim radovima saniraće se kompletna leva stana krova sa središnjim delom koji ima kupolu, tako da bi, ukoliko vreme bude poslužilo, do početka školske godine ceo krov trebalo da bude završen. U avgustu se najavljuje nešto lepše i stabilnije vreme, kada očekujemo ubrzanje radova, a potom i njihov završetak, kako bi đaci novu školsku godinu dočekali sa bezbednim krovom - poručila je Aleksić.

Bezbedan krov za početak školske godine

Bezbedan krov za početak školske godine

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2725
Povezane teme

Oš Ivan Goran Kovačić

nataša aleksić

rekonstrukcija krova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.