Komentara: 7
Pregleda: 6767

Bez petardi na (N)ovogodišnjem vašaru

26.11.2011. u 16:44h
Izvor: RTV Yueco
Bez petardi na (N)ovogodišnjem vašaru

Novogodišnji vašar u centru grada ove zime biće organizovan na drugačiji način, na novoj lokaciji, sa novim dizajnom i pod novim imenom – Winterfest. Kreiran po ugledu na evropske novogodišnje vašare, planiran više godina, uz podršku grada i pokrajine, Winterfest će biti održan od početka decembra do početka januara, a na njemu ćete pronaći sve što vam je potrebno za novogodišnje praznike u domaćoj i lokalnoj produkciji, a na njemu će biti zabranjena prodaja petardi. Novina u Winterfestu biće i prodaja gurmanskih specijaliteta sa ovih područja koje će izložiti učesnici ranijih sajmova “Ukusi tradicije”.

Tradicionalni novogodišnji vašar u Subotici više neće biti, kako se izrazio direktor JKP Subotičke pijace Bela Bordrogi, “Buvljak u malom”. Pod novim imenom, na novoj lokaciji, sa novim dizajnom tezgi i po ugledu na mnogo veće gradove, od 05. decembra do 08. januara u Subotici će biti održan – Winterfest. Na malom Korzou, od Neptuna do Ofis šuza, biće poređane tipske kućice i tezge za koje će konkurisati potencijalni izlagači. Organizator sajma su Subotičke pijace, finansijski su ga pomogli Grad Subotica i pokrajinski sekretarijat za privredu.

Na Winterfestu mogu se predstaviti najnovije rukotvorine i dela narodne i primenjenih umetnosti koji se uklapaju u predstojeće praznike, zatim proizvode retkih i starih zanata, zanatlija. Poseban deo Winterfesta biće predstavljanje domaćih ića I pića pod brendom “Ukusi tradicije”. Na osnovu pismenog predstavljanja sa fotografijama stručni žiri će doneti odluke, ko može učestvovati na vašaru. Proglašenje rezultata biće 01. decembra. Suorganizator Winterfesta je preduzeće za marketing PiaR.

Winterfest donosi još jednu novinu:
Prodaja petardi, odnosno pirotehničkih sredstava će biti zabranjen na vašaru.

Pismeno predstavljanje sa fotografijama u Subotičkim pijacama očekuju do 28. novembra 2011.god., na adresu JKP „Subotičke pijace", (24000 Subotica, Đure Đakovića 23/I) ili elektronskim putem: direkcija@supijace.co.rs. Cena zakupa će biti 20.000 dinara po kućici, a tezge 10.000 dinara. Sve bez PDV-a

Povezane vesti:
- Novogodišnji zimski vašar u Subotici (izgled kućica, plan postavke Winterfest-a)

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 6767
Povezane teme

jkp subotičke pijace

winterfest subotica

novogodišnji vašar

agencija piar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.