Komentara: 8
Pregleda: 2635

Bez kršenja mera za novogodišnje praznike

05.01.2022. u 15:38h
Izvor: Subotica.com
Komunalna milicija i komunalna inspekcija prekontrolisale su 31. decembra 12 trgovinskih objekata, 16 ugostiteljskih objekata, 6 sala za svadbe i 4 kladionice, a tom prilikom nije bilo kršenja propisanih protivepidemijskih mera i svi kovid sertifikati su bili validni.
Bez kršenja mera za novogodišnje praznike

Kako objašnjavaju iz Sekretarijata za inspekcijsko-nadzorne poslove, komunalna milicija i komunalna inspekcija su do 20 časova kontrolisale primenu propisanih protivepidemijskih mera u trgovinskim objektima, tržnim centrima i ugostiteljskim objektima, a pored toga su kontrolisale i javni prevoz, pre svega u pogledu nošenja zaštitnih maski.

Nakon 20 časova, komunalna milicija i komunalna inspekcija kontrolisale su kovid sertifikate u ugostiteljskim objektima, kladionicama i salama za svadbe, a kontrola je obuhvatala sve zaposlene i slučajni uzorak gostiju.

- Konkretno, u ugostiteljskim objektima u kojim se nalazi više od 50 gostiju, slučajni uzorak je 10, dok je u manjim ugostiteljskim objektima do 50 gostiju, slučajni uzorak 5 gostiju - objašnjavaju iz Sekretarijata za inspekcijsko-nadzorne poslove.

Bez kršenja mera za novogodišnje praznikeNakon pojačanog inspekcijskog nadzora, koji je bio na snazi tokom novogodišnjih praznika, iz Sekretarijata za inspekcijsko-nadzorne poslove poručuju da će se kontrole primene propisanih protivepidemijskih mera i kovid sertifikata sprovoditi svakodnevno, a da su kazne za nepoštovanje rigorozne.

- Za nepoštovanje protivepidemijskih mera koje su utvrđene u inspekcijskom nadzoru predviđene su kazne u iznosu od 300.000 dinara za pravno lice, a 150.000 dinara za preduzetnike. Za odgovorno lice za primenu mera lične zaštite od infekcije, kovid redara, predviđena je kazna od 30.000 dinara, a novčanom kaznom u iznosu od 5.000 dinara kazniće se fizičko lice ako se ne pridržava mera lične zaštite - poručuju iz Sekretarijata za inspekcijsko-nadzorne poslove.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 2635
Povezane teme

komunalna inspekcija

sekretarijat za inspekcijsko-nadzorne poslove

komunalna milicija

epidemiološke mere

kovid propusnice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.