Komentara: 2
Pregleda: 3868

Bez besplatnih pregleda u Opštoj bolnici Subotica u decembru

23.12.2017. u 13:35h
Izvor: Subotica.com
Zdravstvena akcija besplatnih pregleda širom Srbije nastavlja se u nedelju, ali zbog verskog praznika Badnjeg dana po Gregorijanskom kalendaru ona neće biti realizovana u Subotici, kao i nekim drugim gradovima u Vojvodini gde se masovnije obeležava ovaj praznik.
Bez besplatnih pregleda u Opštoj bolnici Subotica u decembru

Sutra počinje četvrta po redu besplatna akcija kontrole zdravlja građana u 98 zdravstvenih ustanova u Srbiji, podsetio je danas državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Meho Mahmutović.

On je, gostujući na RTS-u, rekao da u onim mestima u Vojvodini gde građani slave Badnji dan po Gregorijanskom kalendaru neće biti organizovanih pregleda ali je napomenuo da će za njih pregledi biti organizovani već polovinom januara naredne godine.

Po rečima Mahmutovića, u protekla 3 meseca, koliko traje akcija, pregledano je oko 50.000 pacijenata, dok su kod oko dve hiljade njih otkriveni ozbiljni zdravstveni problemi.

U ovom četvrtom ciklusu građanima širom Srbije omogućeni su besplatni oftamološki pregledi, pregled ultrazvukom stomaka, kao i provera nivoa triglicerida i holesterola u krvi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 3868
Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

zdravstveni pregledi

sistematski pregled

besplatan pregled

besplatni pregled

preventivni pregledi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.