Komentara: 0
Pregleda: 12710

Bespovratna sredstva za investicije poljoprivrednih gazdinstava i pčelarstvo

01.11.2016. u 16:19h
Izvor: Subotica.com
Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu je raspisao dva konkursa za dodelu bespovratnih sredstava namenjenih poljoprivrednim proizvođačima. Konkursi će biti otvoreni do 15. novembra.
Bespovratna sredstva za investicije poljoprivrednih gazdinstava i pčelarstvo

Konkursi su raspisani sa ciljem podizanja tehničko-tehnološke opremljenosti poljoprivrednih gazdinstava, pa će iz bužeta AP Vojvodine biti sufinansirane investicije u fizička sredstava gazdinstava.

- Bespovratna sredstva su namenjena za opremanje hladnjača, nabavku opreme za pripremu, pranje, poliranje, čišćenje sortiranje i pakovanje voća, grožđa i povrća, sušara za industrijsko, začinsko i lekovito bilje i preradu uljarica - kažu u Poljoprivrednoj stručnoj službi Subotica.

Maksimalan iznos bespovratnih sredstva, u zavisnosti od namene, iznosi od milion do čak tri miliona dinara za opremanje hladnjača.

- Minimalan iznos po jednoj prijavi je 100 hiljada dinara, a razmatraće se prijave, čija je vrednost investicije 200 hiljada dinara i veća od toga - kažu u PSS i dodaju da pravo učešća na konkurs imaju fizička lica i zemljoradničke zadruge.

Drugim konkursom biće dodeljena sredstva za sufinansiranje investicija u pčelarstvo radi unapređenja pčelarske proizvodnje. Na konkursu mogu učestvovati samo fizička lica.

- Sredstva su namenjena za nabavku novih pčelinjih društava i za nabavku opreme u pčelarstvu. Za ovu namenu opredeljeno je ukupno 10 miliona dinara, a bespovratna sredstva za podršku investicija utvrđuju se u iznosu do 50 odsto od ukupne vrednosti opreme-navode u PSS.

Maksimalni iznos koji pčelarima može biti dodeljen putem ovog konkursa je 300 hiljada dinara, dok je minmalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi 50 hiljada dinara.

Detaljnije informacije o uslovima konkursa zainteresovani mogu dobiti u prostorijama Poljoprivredne stručne službe na III spratu Otvorenog univerziteta ili na sajtu psp.vojvodina.gov.rs.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 12710
Povezane teme

poljoprivreda

pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.