• Pregleda: 4277

Besplatno školovanje na Ekonomskom fakultetu u Subotici za još 22 studenta

Ekonomski fakultet u Subotici naredne nedelje organizuje drugi konkursni rok za upis. Prijem neophodne dokumentacije kandidata obaviće se 3-4. septembra, a prijemni ispit biće organizovan u četvrtak 6. septembra od 10 časova u prostorijama zgrade fakulteta.
Besplatno školovanje na Ekonomskom fakultetu u Subotici za još 22 studenta

Priliku da steknu pravo na besplatno školovanje imaće 22 studenta, naravno ukoliko pokažu zadovoljavajuće znanje iz odabrane dve od pet ponuđenih oblasti: osnova ekonomije, poslovne ekonomije, informatike, matematike ili filozofije sa logikom.

Četvorogodišnje studije ekonomije organizovane su u okviru 8 zasebnih studijskih programa, koji omogućavaju obrazovno usmerenje u skladu sa vlastitim interesovanjima. Odlični uslovi studiranja podrazumevaju savremeno organizovanu nastavu, besplatan smeštaj i ishranu, upotrebu fakultetske biblioteke i čitaonice, informatičkih laboratorija, centra za fitnes i učestvovanje u veoma raznovrsnim aktivnostima studenata.

Tokom studija uspešni studenti dobijaju priliku da provedu određeno vreme na studijskom boravku u nekoj od zemalja EU, sve veći broj studenata uzima učešća u programu stručnog osposobljavanja u vidu studentske prakse, a u narednih godinu dana otpočeće sa radom i regionalni poslovni inkubator za studente, u okviru kojeg će, uz stručnu pomoć, moći da razvijaju svoje početne poslovne zamisli.

- Nije teško zaključiti da ovakvih prilika u životu uistinu nema mnogo! - poručuju iz Ekonomskog fakulteta, odeljenja u Subotici.

Zainteresovani kandidati detaljne informacije mogu da pronađu na sajtu fakulteta.

SPONZORISANI SADRŽAJ

povezane teme

9
saša Odgovori
Nekada se je na ovaj fakultet bilo jako teško upisati. sada studente love mrežom. Šta učiniste od fakulteta koji je bio među prva tri u SFRJ.
mck
Ovaj fakultet je jedan od tezih u drzavi. Dakle, i dalje je najbolji, ali ekspanzija privatnih je dovela do ovoga. Nece niko da se muci i da studira duze.
pravda
Sasa..totalno ste u pravu. Imam prijatelje koji su sa zavrsenim ovin fakultetom vec godinama prinudjeni da rade u trgovinama, na Buvljaku, bankama sa ni malo skole ili sa srednjom skolom, jer i pored svog znanja, iskustva, sposobnosti nisu pozeljni kod poslodavaca koji zaposljavaju priucene sa privatnih fakulteta zbog njihove ugrozenosti ili stranacke pripadnosti. Neko ko razmislja glavom i ucen je, nije dobrodosao nigde. A potencijal propada..nekad je zavrsiti ovaj fakultet garantovao znanje, sada znaci samo smetnju.
saša
@MCK
To što je fakultet težak ne garantuje i kvalitet. Nekada su na tom fakultetu radii profesori poštovani i cenjeni svuda. Profesori Han, Todosijević, Vasiljev, Rakovački. Da se razumemo nisam studirao na ovom faksu pa da kažete da sam sentimentalan.
Ptica trkacica Odgovori
Skolovanje je besplatno,koliko kosta diploma?
Овца за шишање Odgovori
Ни код бабу нема бесплатно!
tuga Odgovori
Da li su roditelji poplacali poreze pa da im se deca besplatno skoluju
Sting Odgovori
Za primer se doktorati sticu na singidunumu, fabusu, megatrendu i raznim slinavim faksovima.
Aleksandar Odgovori
Retkost je da neka obrazovna ustanova sa takvom tradicijom kao što je EF Subotica ima slobodna mesta na budžetu u ovom upisnom roku. Pretpostavljam da nema interesovanja budućih studenata. Razlog za to je staromodan program po kojem se izvodi nastava i način na koji se prenosi znanje budućim ekonomistima.
Ne bih pominjao, ali je nemoguće ne pomenuti kadar koji vodi i upravlja ovom institucijom. Znači da ne mogu privući nove studente jer nemaju adekvatnu ponudu. Poteban je dobar tim menadžera koji će osmisliti kako spasiti i vratiti ugled ovoj obrazovnoj instituciji. Moderni programi, inovativni načini predavanja kao što je recimo on-line nastava, profesori sa veštinama kojim će studentima preneti sve što im treba da bi primenjivali ta znanja u praksi, i još mnogo toga. Na kraju, trenutno ovi što sad odlučuju o tome kako i šta se radi, neće da vide svoj neuspeh. To je problem.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.