• Pregleda: 4681

Besplatni preventivni pregledi u Opštoj bolnici u nedelju

Peta akcija besplatnih preventivnih pregleda održaće se u nedelju, 25. februara, u Opštoj bolnici Subotica. U periodu od 8 do 16 časova, sugrađani će biti u prilici da, između ostalog, urade oftalmološki pregled, kardiološki fizikalni pregled, kao i merenje tumor markera jajnika i prostate.
Besplatni preventivni pregledi u Opštoj bolnici u nedelju

Sugrađani koji su zainteresovani za kardiološki fizikalni pregled, EKG i merenje krvnog pritiska, potrebno je da se u nedelju jave u internističku ambulantu Službe za polikliničko konsultativne preglede. Za oftalmološki pregled, potrebno je da se jave u oftalmološku ambulantu Službe za polikliničko konsultativne preglede.

Sugrađani će takođe biti u prilici da izmere nivo šećera u krvi, tumor markera jajnika (CA 125) i prostate (PSA), te oni koji žele da obave ovu analizu, treba da se jave u prostorije bolničke laboratorije (poliklinički deo bolnice).

- Građani koji žele da provere nivo šećera u krvi, ne bi trebalo da unose hranu posle 20 časova prethodne večeri. Na pregled mogu da se jave i oni građani koji nemaju zdravstveno osiguranje, ali je potrebno poneti sa sobom bilo koji dokument za identifikaciju - napominju iz Opšte bolnice Subotica.

Besplatne preventivne preglede, pokrenulo je Ministarstvo zdravlja u cilju dijagnostike i promocije prevencije prvenstveno hroničnih bolesti, koje najviše opterećuju naše stanovništvo.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

14
REALAN ORIGINAL Odgovori
Šta je džabe i bogu je drago, jel te? Ne trebaju nama preventivni pregledi. Nama treba prevencija bolesti. A prevencija se vrši sportom, zdravom ishranom (što sigurno nisu šunka, čvarci, škembići) i uklanjanjem stresa. Naravno to nije moguće u ovoj zemlji jer nas vlada svakodnevno drnda u mozak, pogotovo ono poslednje što sam naveo. A uzgred, pregledi treba svakako da su besplatni i da su standard a ne vest!
Mata Odgovori
Daj više! Da dođem u 3 ili 4 ujutru? Možda će biti reagensa.
NEKO IZ MASE Odgovori
Opet! Nemojte ljudi ko Boga vas molim!
ЈОВАН Odgovori
Прво се иде на преглед код офтамолога. Ко буде видео слова С, Н и С тај је потпуно здрав и може слободно на турнеју аутобусима у којима се служе сндвичи.
Suboticanka
Genijalno!!!!
Suboticanin
Hahahahaha I ko vidi S,V i M taj je ziv zdrav I na dobroj poziciji
REALAN ORIGINAL Odgovori
Ovakve stvari ni SLOBI nisu padale na pamet!!! Ovo sve treba da je besplatno vec. Na najbolja prevencija bolesti je zdrava ishrana i sport! A ne preventivni pregled.
Član8245
Očito ne znaš koliko šta košta u zdravstvu i šta znači preventiva
Bex Odgovori
Besplatno...kitamariškina...mi smo platili sve. A oni odlučuju kako da potroše/maznu sve!
jole Odgovori
nije mi jasno ,ova akcija je samo za neosigurana lica?ako imam zdrastvenu, ovi pregledi se placaju?zbunjuje me ono besplatno
Lela Odgovori
Ovi pregledi su čist politički marketing o trošku poreskih obveznika.
Ako već toliko hoće da rade neka zaista rade subotom i nedeljom pa da se smanje liste čekanja na specijalističke preglede. Znam par dokonih komšinica koje odu na svaki taj pregled, a i ovako nedeljno par puta sede i štrikaju u ambilanti i razmenjuju mišljenja.
Što tiče stvarnih preventivnih pregleda to je kod nas utopija.
Bajat hleb Odgovori
Subotičani tradicionalno nedeljom ne rade ne idu na preglede a posebno kad je ručak u podne a kao drugo ko plaća zaposlene u bolnici koji rade prekovremeno to jest po partijskoj liniji i ovako zaposlenima nije isplaćeno oko 16 000 prekovremeni sati i još ako putuju iz Novog Sada koliko je to para.
Član8245 Odgovori
Još jedna dobrotvorna akcija za zdravlje sugrađana koju potpuno podržavam. Mnogi nemaju zdravstveno osiguranje i dobro je da i oni ovim putem mogu besplatno da izvrše preglede i analize.
igorm Odgovori
Nekada su firme slali svoje radnike na perodične preglede,pa nije bilo potrebno za ovakvim akcijama. Danas kompanije ne brinu o svojim radnicima pa ih ni ne šalju na periodične preglede,pa čak ni one "super" kompanije u Malom Bajmoku.
Ima puno njih koji čekaju na posao,pa ako neko od radnika "odlepi",zameniće se.
Nažalost i zakon o radu ne ide u korist radnika,pa i ne predviđa periodične preglede za radnike,nego samo gleda interese poslodavaca.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.