Komentara: 6
Pregleda: 2762

Besplatni preventivni pregledi u nedelju u Opštoj bolnici

14.12.2018. u 15:05h
Izvor: Subotica.com
Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju je pokrenulo Ministarsvo zdravlja, nastavlja se u nedelju, 16. decembra, u Opštoj bolnici Subotica. U periodu od 8 do 16 časova, sugrađani će biti u prilici da pregledaju pluća, oči i urade tumor markere kolorektalnog karcinoma.
Besplatni preventivni pregledi u nedelju u Opštoj bolnici

U cilju rane dijagnostike hroničnih bolesti, koje blagovremenim otkrivanjem i lečenjem mogu da se stave pod kontrolu, ove nedelje sugrađani će biti u prilici da obave preventivni pregled pluća, odnosno fizikalni pregled od strane specijaliste pulmologa, spirometrija i, prema indikaciji, lekara - RTG pluća. Za ove preglede, zainteresovani sugrađani treba da se jave u ambulantu Odeljenja pulmologije.

Ukoliko žele da obave preventivni pregled očiju, sugrađani treba da se jave u oftalmološku ambulantu Službe za polikliničko konsultativne preglede.

Oni koju budu želeli da urade tumor markere kolorektalnog karcinoma CEA i C19-9, treba da se jave u prostorije laboratorije Službe za polikliničko konsultativne preglede.

Iz Opšte bolnice Subotica podsećaju da se na preglede mogu javiti i sugrađani koji nemaju zdravstveno osiguranje, ali da je potrebno da sa sobom ponesu bilo koji dokument za identifikaciju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 2762
Povezane teme

subotička bolnica

opšta bolnica

besplatni pregled

kontrola zdravlja

bolnica subotica

preventivni pregledi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.