• Pregleda: 2202

Besplatni preventivni pregledi u nedelju u Opštoj bolnici

Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju je pokrenulo Ministarsvo zdravlja, nastavlja se u nedelju, 16. decembra, u Opštoj bolnici Subotica. U periodu od 8 do 16 časova, sugrađani će biti u prilici da pregledaju pluća, oči i urade tumor markere kolorektalnog karcinoma.
Besplatni preventivni pregledi u nedelju u Opštoj bolnici

U cilju rane dijagnostike hroničnih bolesti, koje blagovremenim otkrivanjem i lečenjem mogu da se stave pod kontrolu, ove nedelje sugrađani će biti u prilici da obave preventivni pregled pluća, odnosno fizikalni pregled od strane specijaliste pulmologa, spirometrija i, prema indikaciji, lekara - RTG pluća. Za ove preglede, zainteresovani sugrađani treba da se jave u ambulantu Odeljenja pulmologije.

Ukoliko žele da obave preventivni pregled očiju, sugrađani treba da se jave u oftalmološku ambulantu Službe za polikliničko konsultativne preglede.

Oni koju budu želeli da urade tumor markere kolorektalnog karcinoma CEA i C19-9, treba da se jave u prostorije laboratorije Službe za polikliničko konsultativne preglede.

Iz Opšte bolnice Subotica podsećaju da se na preglede mogu javiti i sugrađani koji nemaju zdravstveno osiguranje, ali da je potrebno da sa sobom ponesu bilo koji dokument za identifikaciju.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
ROKI Odgovori
Ne bih rekao da su besplatni kad se uzmu u obzir iznosi koje svi odvajamo od zarada.
Необавештен
Колико издвајаш,реци ми молим те,да и ја прогледам?
sofronije Odgovori
Ta u nedilju su materice !
024 Odgovori
Podrška, na mnoge preglede ko zna kada bi došlli na red
JACEMKAZEM
I sad ce na red stici 10% njih, od toga jedan deo preko veze i vezica a ostali koji budu od zore cekali red. Vecina ce opet samo prosetati malo pa se vratiti kuci bez da su ista uradili.
Шмајцо Odgovori
За сваку похвалу !
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.