Komentara: 8
Pregleda: 4092

Besplatni preventivni pregledi u nedelju u Opštoj bolnici

26.10.2018. u 18:24h
Izvor: Subotica.com
Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju je pokrenulo Ministarsvo zdravlja, nastavlja se u nedelju, 28. oktobra, u Opštoj bolnici Subotica. U periodu od 8 do 16 časova, sugrađani će biti u prilici da urade ultrazvučni pregled abdomena, mamografski pregled i analizu lipidnog statusa.
Besplatni preventivni pregledi u nedelju u Opštoj bolnici

U cilju rane dijagnostike hroničnih bolesti, koje blagovremenim otkrivanjem i lečenjem mogu da se stave pod kontrolu, ove nedelje sugrađani će biti u prilici da urade ultrazvučni pregled abdomena, za koji treba da se jave u prostorije Službe za radiološku dijagnostiku. Iz Opšte bolnice napominju da je za sugrađane koji žele da urade ovaj pregled potrebno da se adekvatno pripreme, što podrazumeva uzdržavanje od konzumiranja hrane, kafe i cigareta od ponoći.

Sugrađanke koje žele da obave preventivni mamografski pregled, treba da se jave u prijemnu ambulantu Odeljenja ginekologije, gde će se indikacija odrediti prema stručno definisanim kriterijumima.

Oni koju budu želeli da urade analizu lipidnog statusa (holesterol i trigliceridi), treba da se jave u prostorije laboratorije Službe za polikliničko konsultativne preglede. Iz Opšte bolnice napominju da svi zainteresovani sugrađani, koji žele da provere lipidni status, treba da se pridržavaju nekoliko pravila.

  • 48 sati pre uzimanja uzorka krvi: izbegavati intenzivnu fizičku aktivnost, ne konzumirati alkohol.
  • 24 sata pre uzimanja uzorka krvi: uzimati uobičajene obroke hrane, ali ne premasne.
  • 12 sati pre uzimanja uzorka krvi: posle 19 časova, dan pre dolaska u laboratoriju ne uzimati hranu, ne piti alkohol, ne piti kafu, ne pušiti.

Iz Opšte bolnice Subotica podsećaju da se na preglede mogu javiti i sugrađani koji nemaju zdravstveno osiguranje, ali da je potrebno da ponesu sa sobom bilo koji dokument za identifikaciju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 4092
Povezane teme

subotička bolnica

opšta bolnica

besplatni pregled

kontrola zdravlja

bolnica subotica

preventivni pregledi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.