Komentara: 14
Pregleda: 5441

Besplatni preventivni pregledi u nedelju (dispanzer, ambulante i bolnica)

25.05.2024. u 15:45h
Izvor: Subotica.com
U nedelju, 26. maja, svi zainteresovani građani će moći da obave besplatne preventivne preglede. U Domu zdravlja (Đure Đakovića) i u Opštoj bolnici Subotica (OBS) obavljaće se fizijatarski pregledi dece, dok će u ambulanti u Harambašićevoj i subotičkoj bolnici biti organizovani preventivni pregledi odraslih.
Besplatni preventivni pregledi u nedelju (dispanzer, ambulante i bolnica)

U periodu od 8 do 17 časova, u Domu zdravlja Subotica, na adresi Đure Đakovića 14, u Dispanzeru za žene i decu, biće organizovani fizijatrijski pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta, kojima će biti pregledani kičma, stopala i celokupni lokomotorni sistem. U Opštoj bolnici roditelji sa decom treba da se jave u ambulantu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

U istom periodu, u ambulanti Službe za specijalističko-konsultativnu delatnost Doma zdravlja Subotica (Harambašićeva 2) i na internističkom delu polikliničke službe OBS, odraslo stanovništvo, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa, brzo i efikasno provere krvnu sliku i izmere krvni pritisak, provere hormone štitaste žlezde, obave pulmološki pregled (a svakom građaninu starijem od 50 godina i sa pušačkim stažom dužim od 30 godina biće obavezno urađen i rendgen pluća)  i urade tumor markere prostate.

Besplatni preventivni pregledi u nedelju (dispanzer, ambulante i bolnica)I ovoga puta, svi pacijenti kod kojih se uoče nepravilnosti prilikom pregleda ili u rezultatima, biće odmah upućivani na dalju dijagnostiku i preglede već u toku naredne nedelje.

Protekle nedelje je, na nivou Srbije, 23 hiljade građana obavilo preventivne preglede, a kod njih 1.800 uočene su zdravstvene nepravilnosti i poslati su na dalju dijagnostiku i lečenje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 nedelje i 1 dan
Komentara: 14
Pregleda: 5441
Povezane teme

dom zdravlja subotica

preventivni pregledi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.