Komentara: 8
Pregleda: 5971

Besplatni pregledi u nedelju u Opštoj bolnici

18.05.2018. u 15:46h
Izvor: Subotica.com
Sedma po redu akcija besplatnih preventivnih pregleda održaće se u nedelju, 20. maja, u Opštoj bolnici Subotica. U periodu od 8 do 16 časova, sugrađani će biti u prilici da obave kardiološki fizikalni pregled, dermoskopsi pregled mladeža, kao i analizu holesterola i triglicerida.
Besplatni pregledi u nedelju u Opštoj bolnici

U cilju rane dijagnostike hroničnih bolesti, koje blagovremenim otkrivanjem i lečenjem mogu da se stave pod kontrolu, ove nedelje sugrađani će biti u prilici da obave kardiološki fizikalni pregled, EKG, kao i da izmere krvni pritisak. Za ovaj pregled potrebno je da se jave u internističku ambulantu 1. i 2. Službe za polikliničko konsultativne preglede.

Ukoliko žele da obave dermoskopski pregled mladeža, sugrađani treba da se jave u dermatološku ambulantu Službe za polikliničko konsultativne preglede, gde će se pregledi obavljati od 9 do 15 časova.

Za analizu lipidnog statusa (holesterol i trigliceridi) sugrađani treba da se jave u prostorije laboratorije Službe za polikliničko konsultativne preglede. Iz Opšte bolnice napominju da svi zainteresovani sugrađani, koji žele da provere lipidni status, treba da se pridržavaju nekoliko pravila.

  • 48 sati pre uzimanja uzorka krvi: izbegavati intenzivnu fizičku aktivnost, ne konzumirati alkohol.
  • 24 sata pre uzimanja uzorka krvi: uzimati uobičajene obroke hrane, ali ne premasne.
  • 12 sati prije uzimanja uzorka krvi: posle 19 sati, dan pre dolaska u laboratoriju ne uzimati hranu, ne piti alkohol, ne piti kafu, ne pušiti.

- Holesterol se ne određuje pre nego što prođe osam sedmica od akutnog infarkta miokarda, hirurške operacije, povrede, sekundarne bolesti s promenama u metabolizmu lipida, te akutne bakterijske ili virusne infekcije - napominju iz Opšte bolnice Subotica, dodajući da se na sve preglede mogu javiti sugrađani koji nemaju zdravstveno osiguranje, ali da je potrebno sa sobom da ponesu bilo koji dokument za identifikaciju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 5971
Povezane teme

subotička bolnica

opšta bolnica

besplatni pregled

kontrola zdravlja

bolnica subotica

preventivni pregledi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.