Komentara: 4
Pregleda: 4888

Besplatni pregledi u nedelju u Opštoj bolnici

20.04.2018. u 15:40h
Izvor: Subotica.com
Šesta po redu akcija besplatnih preventivnih pregleda održaće se u nedelju, 22. aprila, u Opštoj bolnici Subotica. U periodu od 8 do 16 časova, sugrađani će biti u prilici da urade kardiološki i oftalmološki pregled, analize hormona štitaste žlezde, kao i tumor markere prostate i testisa.
Besplatni pregledi u nedelju u Opštoj bolnici

U cilju rane dijagnostike hroničnih bolesti, koje blagovremenim otkrivanjem i lečenjem mogu da se stave pod kontrolu, ove nedelje sugrađani će biti u prilici da obave kardiološki fizikalni pregled, EKG, kao i da izmere krvni pritisak. Za ovaj pregled potrebno je da se jave u internističku ambulantu 1. i 2. Službe za polikliničko konsultativne preglede.

U istu ambulantu, treba da se jave oni sugrađani koji su zainteresobani za analize hormona štitaste žlezde (TSH, fT4), gde će internista postaviti indikaciju za proveru hormona štitne žlezde. Iz Opšte bolnice napominju da sugrađani treba da ponesu sa sobom medicinsku dokumentaciju, ukoliko je poseduju.

Ukoliko žele da obave oftalmološki pregled, sugrađani treba da se jave u oftalmološku ambulantu 1. i 2. Službe za polikliničko konsultativne preglede.

Za tumor markere prostate i testisa, sugrađani treba da se jave u internističku ambulantu 3. Službe za polikliničko konsultativne preglede, gde će specijalista urolog postaviti indikaciju za proveru tumor markera prostate i testisa. Ukoliko poseduju medicinsku dokumentaciju, sugrađani treba da je ponesu sa sobom.

Na preventivne preglede mogu se javiti i sugrađani koji nemaju zdravstveno osiguranje, ali je potrebno da ponesu bilo koji dokument za identifikaciju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 dana
Komentara: 4
Pregleda: 4888
Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

besplatni pregled

kontrola zdravlja

bolnica subotica

preventivni pregledi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.