• Pregleda: 4393

Besplatni pregledi u nedelju u Opštoj bolnici

Šesta po redu akcija besplatnih preventivnih pregleda održaće se u nedelju, 22. aprila, u Opštoj bolnici Subotica. U periodu od 8 do 16 časova, sugrađani će biti u prilici da urade kardiološki i oftalmološki pregled, analize hormona štitaste žlezde, kao i tumor markere prostate i testisa.
Besplatni pregledi u nedelju u Opštoj bolnici

U cilju rane dijagnostike hroničnih bolesti, koje blagovremenim otkrivanjem i lečenjem mogu da se stave pod kontrolu, ove nedelje sugrađani će biti u prilici da obave kardiološki fizikalni pregled, EKG, kao i da izmere krvni pritisak. Za ovaj pregled potrebno je da se jave u internističku ambulantu 1. i 2. Službe za polikliničko konsultativne preglede.

U istu ambulantu, treba da se jave oni sugrađani koji su zainteresobani za analize hormona štitaste žlezde (TSH, fT4), gde će internista postaviti indikaciju za proveru hormona štitne žlezde. Iz Opšte bolnice napominju da sugrađani treba da ponesu sa sobom medicinsku dokumentaciju, ukoliko je poseduju.

Ukoliko žele da obave oftalmološki pregled, sugrađani treba da se jave u oftalmološku ambulantu 1. i 2. Službe za polikliničko konsultativne preglede.

Za tumor markere prostate i testisa, sugrađani treba da se jave u internističku ambulantu 3. Službe za polikliničko konsultativne preglede, gde će specijalista urolog postaviti indikaciju za proveru tumor markera prostate i testisa. Ukoliko poseduju medicinsku dokumentaciju, sugrađani treba da je ponesu sa sobom.

Na preventivne preglede mogu se javiti i sugrađani koji nemaju zdravstveno osiguranje, ali je potrebno da ponesu bilo koji dokument za identifikaciju.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
Овца за шишање Odgovori
Ефекти се већ виде - нација све здравија и здравија! Пуууахахахахахаха... Извин'те, ал' се не суздржах!
Nikola Odgovori
A kad će moj ct koji čekam od decembra da dođem na red? Pokvario se, pao plafon u sali. Sad još samo vanzemaljci da ga odnesu i to je to...
Sofronije
DCG i urađen CT , samo treba platiti... namerno se to sve radi, ili iz nehata , totalno nebitno, važno je da korisnici ispaštaju...
XNXX Odgovori
Cveta nam zdravstvo.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.