Komentara: 1
Pregleda: 3432

Besplatne kreativne radionice u OŠ "Sonja Marinković"

17.07.2018. u 17:38h
Izvor: Subotica.com
Đaci Osnovne škole „Sonja Marinković“, ali i njihovi drugari, uzrasta od 5 do 12 godina, imaju mogućnost da pohađaju besplatne kreativne radionice, koje se tokom jula organizuju u Maloj školi.
Besplatne kreativne radionice u OŠ "Sonja Marinković"

Kako bi deci na kreativan način ispunili slobodno vreme tokom letnjeg raspusta, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, u Osnovnoj školi „Sonja Marinković“ svakog utorka i srede organizuju se različite radionice. Do sada je održano tri ciklusa radionica a deca su imala mogućnost da  steknu znanja iz različitih likovnih tehnika, da se oprobaju u starim zanatima, a trenutno rade po NTC  sistemu učenja.

- Glavni cilj nam je da izvučemo decu iz kuće, da ih udaljimo od računara i mobilnog telefona, da im pokažemo da su vrlo kreativni, što oni često i ne znaju, moramo ih podstaći i motivisati. U proseku na radionicama imamo šezdesetoro dece. Radionice se održavaju od 9 do 12 časova, predvideli smo odmor dva puta po deset minuta, ali retko ko koristi odmor. Prva radionica je bila tkanje, druga je bila vajanje, ovo je treća, a četvrta će biti izložba radova, koja će biti organizovana 24. avgustu kada se sva deca vraćaju sa godišnjih odmora - kaže autorka projekta, Jelena Đujić.

Besplatne kreativne radionice u OŠ "Sonja Marinković"

Iako je projekat osmišljen za đake ove škole,  radionice su otvorene i za njihove drugare i goste, te tako na radionicama učestvuju i deca iz Hrvatske, Republike Srpske i drugih subotičkih škola.

- Roditelji su bili zbunjeni da ne moraju ništa da donesu, da su radionice besplatne, i zaista su svi zadovoljni i deca i roditelji. Dolaze nam deca sa strane, vidimo da je ovo zaista potrebno i da bi trebalo da bude organizovano u svakoj školi - ističe Zorica Vuković, profesor razredne nastave i  saradnica na projektu.

Da rado dolazi u školu i tokom letnjeg raspusta potvrdila je i desetogodišnja učenica ove škole, Nikolina Đurković, koja na radionice vodi i svoje dve sestre.

- Dolaze i moje dve sestre, koje pohađaju prvi razred. Jako mi je lepo i zaniljivo na radionicama, radimo razne stvari, drago mi je što postoji ovako nešto za vreme letnjeg raspusta i rado dolazim u školu - priča Nikolina.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3432
Povezane teme

oš sonja marinković

radionica za decu

kreativna radionica

radionica

besplatna radionica

dečja radionica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.