Komentara: 2
Pregleda: 1891

Besplatne knjige pomažu kućnom budžetu

18.02.2009. u 18:23h
Izvor: RTV Yueco
<p>Ministarstvo prosvete najavilo je da će od 1. septembra obezbediti komplet besplatnih udžbenika za sve učenike prvog razreda u &scaron;kolskoj 2009/2010. godini. Iz republičkog budžeta za tu namenu izdvojeno 170 miliona dinara.</p>
Besplatne knjige pomažu kućnom budžetu

Ovakav potez Ministarstva prosvete u velikoj meri će pomoći roditeljima, pošto je ubedljivo najskuplje opremiti djaka prvaka.

Jasenki Dragaš, majci Dušana koji na jesen treba da krene u prvi razred, puno znače besplatni udžbenici. Kupovina kompletnog školskog pribora i garderobe za školu ni malo nije jeftina, pa prema tome sve što može da se dobije besplatno puno joj pomaže.

Udžbenici za prvake će u suštini biti iznajmljeni deci, pošto je predvidjeno da oni traju tri godine i da ih koriste tri generacije prvaka. Ovakvim sistemom Ministarstvo prosvete štedi novac, a plan je da se nakon te tri godine ponovno podele novi udžbenici.

Kućni budžet gradjana čija deca idu u školu, u velikoj meri pogodjen je svakom novom školskom godinom, jer udžbenici i nov pribor za školu zajedno koštaju više od 5000 din, pa je prema tome ova inicijativa Ministarstva veoma dobro prihvaćena.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 1891
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.