Komentara: 31
Pregleda: 8409

Besplatne autobuske karte za starije od 65 godina

23.01.2012. u 15:58h
Izvor: RTV Yueco
Besplatne autobuske karte za starije od 65 godina

Od prvog marta Subotičani stariji od 65 godina imaće pravo na besplatnu autobusku kartu u gradskom prevozu. U svom programu za ovu godinu Subotica-trans je predvio besplatne karte za penzionere i na jednoj od narednih sednica lokalnog parlamenta pred odbornicima će se naći plan preduzeća. Predsednik Skupštine grada, Slavko Parać je podržao inicijativu koju su do sada nekoliko puta tražili odbornici grada.

U Subotici ima oko 15000 stanovnika koji su stariji od 65 godina. Besplatan prevoz u gradu će im umnogome olakšati kretanje.

Subotičani koji ispunjaju uslove za dobijanje besplatne autobuske karte moći će na šalterima autobuske stanice da od 10 do 20 februara dobiju legitimaciju.Potrebno je da sa sobom ponesu ličnu kartu, jednu sliku i 300 dinara koliko košta izrada legitimacije. Svake naredne godine deliće se kontrolne markice.

Sa Subotica-transom je dogovoreno i to da naši najstariji sugrađani imaju 10 odsto popusta na sve njihove turističke aranžmane. U Subotica-transu kažu da će uskoro kupiti u 10 minibuseva preko kredita koji je obezbeđen u saradnji sa gradom od 80 miliona dinara i da će zaživeti elektronski tiketing sistem.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 31
Pregleda: 8409
Povezane teme

Suboticatrans

autobuska karta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.