Komentara: 6
Pregleda: 7280

Besplatna rehabilitacija u banjama za penzionere

14.05.2021. u 13:05h
Republički PIO fond obezbedio je besplatnu rehabilitaciju u banjama širom Srbije za penzionere koji ispunjavaju uslove u pogledu primanja penzijske naknade. Prijave su do kraja maja.
Besplatna rehabilitacija u banjama za penzionere
Foto: Ilustracija, Kuršumlijska banja / RT Vojvodine

Pravo na besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima, u trajanju od 10 dana, imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija, koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i čija penzija iznosi do 29,378,00 dinara.

Pravo da se jave na oglas imaju svi korisnici penzija koji, osim penzije koja je do 29,378 dinara, nemaju druga lična primanja. kao i korisnici penzija koji su to pravo ostvarili primenom domaćih propisa i koji primaju penziju iz inostranstva (po srednjem kursu NBS na dan 11. maja 2021.), pod uslovom da zbir tih penzija iznosi do 29,378,00 dinara.

Prijave se podnose do 31. maja udruženjima, odnosno odborima korisnika penzija sa područja filijale Fonda na kojoj korisnik ima prebivalište. Iz PIO fonda napominju da  članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje ovog prava. Uz prijavu je neophodno priložiti penzijski ček i dokaz o visini penzije iz inostranstva (izvod banke, potvrda inostranog nosioca socijalnog osiguranja i drugo).

Banje koje su na raspolaganju se nalaze na teritoriji Vranja, Leskovca, Prokuplja, Niša, Pirota, Kruševca, Ćuprije, Zaječara, Bora, Kragujevca, Kraljeva, Čačka, Užica, Šapca, Smedereva, Požarevca...

Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 7280
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.