Komentara: 0
Pregleda: 1502

Besplatna kontrola zdravlja u okviru akcije "Selu u pohode" sutra u Starom Žedniku

23.04.2018. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Zdravstvena akcija "Selu u pohode - proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!" održaće se sutra, 24. aprila, u prostorijama Doma kulture u MZ Stari Žednik. Tokom prepodnevnih časova, sugrađani će moći besplatno i bez zdravstvene knjižice da provere svoje zdravstveno stanje.
Besplatna kontrola zdravlja u okviru akcije "Selu u pohode" sutra u Starom Žedniku

U okviru zdravstvene akcije "Selu u pohode", svi zainteresovani sugrađani će sutra, od 8 do 11 časova, moći da izmere krvni pritisak, šećer, masnoće u krvi, telesnu visinu, težinu i da utvrde indeks telesne mase (BMI), dok će lekari deliti savete za očuvanje i unapređenje dobrog zdravlja. Takođe, svim pušačima će se meriti vrednosti ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu i pružati saveti za prestanak pušenja. 

Istovremeno, volonteri Crvenog krsta održaće edukaciju sa učenicima sedmog i osmog razreda OŠ "Pionir" u Starom Žedniku na temu "Trgovina ljudima", dok će nutricionista Zavoda za javno zdravlje održati dve radionice sa učenicima od prvog do četvrtog razreda na temu "Pravilne ishrane".

Zavod za javno zdravlje Subotica, Crveni krst Subotica i Dom zdravlja Subotica već osmu godinu u nizu organizuju ovu akciju, s ciljem da promovišu zdravlje i zdrave stilove života u ruralnim sredinama Subotice i da mobilišu stanovnike ovih naselja na kontrolu zdravlja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1502
Povezane teme
zavod za javno zdravlje dom zdravlja subotica besplatni pregled kontrola zdravlja selu u pohode crveni krst subotica preventivni pregledi
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.