• Pregleda: 2278

Besplatna kontrola zdravlja sutra u MZ "Kelebija"

Besplatna kontrola zdravlja sutra u MZ "Kelebija"

U okviru obeležavanja meseca borbe protiv raka, a sa ciljem prevencije rizičnih ponašanja i promocije skrining pregleda, Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje Subotica, u partnerstvu sa Domom zdravlja Subotica, održaće sutra, 3. marta, promotivnu akciju, u terminu od 9 do 12 časova u prostorijama MZ "Kelebija" (Put Edvarda Kardelja 383).

Zaposleni Zavoda će svim zainteresovanim stanovnicima meriti telesnu visinu i težinu i utvrditi stepen uhranjenosti (BMI-indeks telesne mase). Posle izvršenih merenja svi sugrađani će dobiti savete o zdravom načinu ishrane i kako da izgube višak kilograma.

Svi pušači i oni koji su izloženi duvanskom dimu će moći izmeriti vrednost ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu na aparatu smokilajzer. Svi pušači će dobiti savete kako da budu efikasni u ostavljanju cigareta.

Zavod za javno zdravlje Subotica poziva sve stanovnike da brinu o svome zdravlju i provere svoje faktore rizika, uz konstataciju da su promene moguće, a da iste možete i sami učiniti, tako što ćete promeniti loše navike u korist zdravlja.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.