• Pregleda: 679

Besplatna kontrola zdravlja sutra u Ljutovu

Zdravstvena akcija "Selu u pohode - proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!" održaće se sutra, 26. februara, u Osnovnoj školi "Matija Gubec" u Ljutovu. Tokom prepodnevnih časova, sugrađani će moći besplatno i bez zdravstvene knjižice da provere svoje zdravstveno stanje.
Besplatna kontrola zdravlja sutra u Ljutovu

U okviru zdravstvene akcije "Selu u pohode", svi zainteresovani sugrađani će sutra, od 8 do 11 časova, moći da izmere krvni pritisak, šećer, masnoće u krvi, telesnu visinu, težinu i da utvrde indeks telesne mase (BMI), dok će lekari deliti savete za očuvanje i unapređenje dobrog zdravlja.

Vršnjački edukator Crvenog krsta održaće edukaciju za decu predškolskog uzrasta u vrtiću "Pepeljuga" na temu borbe protiv trgovine ljudima, dok će zaposleni i volonteri Crvenog krsta určiti pakete hrane i higijene socijalno najugroženijim stanovnicima ove mesne zajednice.

Zavod za javno zdravlje, Crveni krst i Dom zdravlja već devetu godinu u nizu organizuju ovu akciju u cilju promocije zdravlja i zdravih stilova života u ruralnim sredinama Subotice i mobilizacije stanovnika ovih naselja na kontrolu zdravlja.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.