• Pregleda: 658

Besplatna kontrola zdravlja sutra u Donjem Tavankutu

Zdravstvena akcija "Selu u pohode - proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!" održaće se sutra, 11. decembra, u Dečijoj ambulanti u Donjem Tavankutu. Tokom prepodnevnih časova, sugrađani će moći besplatno i bez zdravstvene knjižice da provere svoje zdravstveno stanje.
Besplatna kontrola zdravlja sutra u Donjem Tavankutu

U okviru zdravstvene akcije "Selu u pohode", svi zainteresovani sugrađani će sutra, od 8 do 11 časova, moći da izmere krvni pritisak, šećer, masnoće u krvi, telesnu visinu, težinu i da utvrde indeks telesne mase (BMI), pušači će moći da provere vrednosti ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu, dok će svim zainteresovanim ženama biti omogućen i pregled dojki. 

Takođe, volonter Crvenog krsta Subotica i vršnjački edukator iz programa Borbe protiv trgovine ljudima, održaće edukaciju za učenike 7. i 8. razreda OŠ "Matija Gubec", a nakog toga i radionicu za predškolce u vrtiću "Cvetići", na istu temu primerenu njihovom uzrasu.

Zaposleni i volonteri Crvenog krsta Subotica, ovom prilikom uručiće pakete hrane i higijene socijalno najugroženijim stanovnicima Mesne zajednice Donji Tavankut.

Zavod za javno zdravlje Subotica, Crveni krst Subotica i Dom zdravlja Subotica već osmu godinu u nizu organizuju ovu akciju, s ciljem da promovišu zdravlje i zdrave stilove života u ruralnim sredinama Subotice i da mobilišu stanovnike ovih naselja na kontrolu zdravlja.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.