Komentara: 0
Pregleda: 612

Besplatna kontrola zdravlja sutra u Bikovu

19.10.2020. u 13:01h
Izvor: Subotica.com
Zdravstvena akcija "Selu u pohode - proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!" održaće se sutra, 20. oktobra, u prostorijama ambulante u Bikovu (Bikovački put 197). U periodu od 8 do 11 časova, sugrađani će moći besplatno i bez zdravstvene knjižice da provere svoje zdravstveno stanje.
Besplatna kontrola zdravlja sutra u Bikovu

U okviru zdravstvene akcije "Selu u pohode", svi zainteresovani sugrađani će sutra moći da izmere krvni pritisak, šećer, masnoće u krvi, telesnu visinu, težinu i da utvrde indeks telesne mase (BMI), a merenja će se raditi na vagi koja određuje i procenat masnog tkiva, vode i visceralne masti, a takođe meri mišićnu i koštanu masu i određuje konstituciju tela.

Osim toga, svi pušači će moći da izmere vrednosti ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu i da dobiju savete za prestanak pušenja, dok će lekari pružati savete za očuvanje i unapređenje dobrog zdravlja.

- Molimo sve zainteresovane sugrađane da na akciju dođu sa maskama. Zaposlene u MZ Bikovo molimo da naprave raspored dolaska zainteresovanih na akciju, kako bi se izbeglo istovremeno prisustvo velikog broja osoba - apeluju organizatori akcije.

Zavod za javno zdravlje Subotica, Crveni krst Subotica i Dom zdravlja Subotica već desetu godinu u nizu organizuju ovu akciju, u cilju promocije zdravlja i zdravih stilova života u ruralnim sredinama našeg grada, kao i da mobilišu stanovnike ovih naselja na kontrolu zdravlja. U okviru ovogodišnje akcije, u oktobru će se istovremeno obeležiti Svetski dan hrane i mesec posvećen pravilnoj ishrani.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 612
Povezane teme
zavod za javno zdravlje crveni krst dom zdravlja subotica besplatan pregled kontrola zdravlja selu u pohode preventivni pregledi
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.