Komentara: 0
Pregleda: 1452

Besplatna kontrola zdravlja sutra u Bajmoku

05.07.2023. u 16:30h
Izvor: Subotica.com
Sutra (četvrtak), od 8 do 11h, u prostorijama Doma penzionera u Bajmoku (Ulica Štrosmajerova 13) biće održana preventivna zdravstvena akcija "Selu u pohode - proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje".
Besplatna kontrola zdravlja sutra u Bajmoku

Zainteresovani sugrađani imaće priliku da provere krvni pritisak i šećer u krvi, te urade EKG, kao i FOB test koji određuje minimalno prisustvo krvarenja u stolici. Svi osobama ženskog pola radiće se palpatorni pregled dojki.

Takođe, građanima će se meriti težina i visina, te određivati indeks telesne mase.

Merenja se vrše na vagi koja, pored indeksa telesne mase, određuje i procenat masnog tkiva, vode i viscelarne masti, potom meri mišićnu i koštanu masu i određuje konstituciju tela. Preciznija merenja će dati mogućnost da se kompletnije sagleda status uhranjenosti i daju preciznija uputstva i saveti u vezi sa ishranom, unosom tečnosti i fizičkom aktivnosti - objašnjava dr Nada Kosić Bibić, načelnica Centra za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje.

Lekari Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje će deliti savete o značaju preventivnih i skrining pregleda, a pušači će dobiti savete za odvikavanje od upotrebe duvanskih proizvoda.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 meseci i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 1452
Povezane teme

Bajmok

selu u pohode

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.