• Pregleda: 5072

Besplatna kontrola zdravlja sutra u Aleksandrovu

U nastavku akcije unapređenja zdravlja stanovništva na teritoriji grada Subotice besplatna kontrola životnih parametara i deljenje saveta o zdravim načinima života sutra (sreda) će se održati u Aleksandrovu.
Besplatna kontrola zdravlja sutra u Aleksandrovu

Zavod za javno zdravlje Subotica (ZJZS), Crveni krst Subotica i Dom zdravlja Subotica su nastavili i u 2016. godini sa akcijom „Selu u pohode – proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!“.

Akcije besplatne kontrole zdravlja organizuju se već šest godina sa ciljem da promovišu zdravlje i zdrave stilove života u ruralnim sredinama Subotice i da mobilišu stanovnike ovih naselja na kontrolu zdravlja.

U skladu sa tim ZJZS će sutra, 17. avgusta, u vremenskom periodu od 8 do 11 časova održati akcija u MZ "Aleksandrovo" (Beogradski put 161). Svi zainteresovani sugrađani će moći izmeriti krvni pritisak, šećer i masnoće u krvi, te  izmeriti telesnu visinu i težinu i utvrditi svoj BMI (indeks telesne mase).

Kao što je to i dosada bila praksa, lekari Doma zdravlja i ZJZS Subotica će deliti savete o zdravlju.

Iz Zavoda za javno zdravlje Subotica poručuju - da bi došlo do promene i unapređenja zdravlja stanovništva potrebno je da svako učestvuje i brine o svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Pametnjaković Odgovori
Kontrola zdravlja u mesnoj zajednici Aleksandrovo je besplatno, ali ako slučajno saznate da bolujete od neke bolesti, skupo ćete to da platite.
Lečenje verovatno neće baš biti "BESPLATNO".
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.