Komentara: 1
Pregleda: 5413

Besplatan skrinig dojki i savetovanje o zdravim načinima života sutra u Crvenom krstu

21.10.2015. u 16:11h
Izvor: Subotica.com
Povodom obeležavanja oktobra, meseca posvećenog prevenciji raka dojke, Zavod za javno zdravlje Subotica, Dom zdravlja Subotica, Apoteka Subotica, Opšta bolnica Subotica, Crveni krst Subotica, Učiteljski fakultet u Subotici i Društvo za borbu protiv raka Grada Subotice organizuju sutra u terminu od 17 do 18,30 časova u prostorijama Crvenog krsta Subotica promotivnu akciju „Šta ćete danas uraditi za zdravlje vaših grudi?“
Besplatan skrinig dojki i savetovanje o zdravim načinima života sutra u Crvenom krstu

Studenti Učiteljskog fakulteta u Subotici će na aparatu Inbody meriti indeks telesne mase i određivati kompoziciju mišićne mase i masnog tkiva, a tim lekar i nutricionista Zavoda za javno zdravlje Subotica će svim zainteresovanim davati savete o promeni načina ishrane u cilju usvajanja pravilne ishrane i zdravih ponašanja. Svi pušači će moći proveriti koncentraciju ugljen monoksida u izdahnutom vazduhu i dobiti savete za ostavljanje pušenja.

Lekar Doma zdravlja će svim zainteresovanim ženama pregledati dojke i dati savete o važnosti redovnih skrining pregleda dojke i mamografije. Prisutni će moći ispisati svoje poruke o tome šta rade za zdravlje svojih grudi i zdravlje ukupno, a na info pultu će se deliti promotivni i edukativni materijal.

Cilj ove akcije je skretanje pažnje na značaj skrining pregleda za rano otkrivanje raka dojke i važnosti odazivanja žena na mamografski pregled. Akcija, takođe, promoviše pravilnu ishranu i nepušenje kao zdrave oblike ponašanja u očuvanju i unapređenju sveukupnog zdravlja i prevenciji raka dojke.

Istog dana u terminu od 18 časova u prostorijama Crvenog krsta Subotica, Društvo za borbu protiv raka Grada Subotice organizuje zdravstveno i edukativno predavanje: "Prevencija raka dojke" - predavač Prim. dr Radmila Pavić, specijalista opšte medicine, Dom zdravlja Subotica i "Realizacija skrininga raka dojke u Subotici" – predavač Prim. mr sc med Nada Kosić Bibić, spec. socijalne medicine, Zavod za javno zdravlje Subotica.

Uvodnom rečju, predavanje će otvoriti Prim Dr Master sci med Ljiljana Miljački, predsednica Društva za borbu protiv raka grada Subotice.

Iz Zavoda za javno zdravlje pozivaju sve sugrađanke i sugrađane da podrže sve aktivnosti koje se organizuju u našem gradu, uz poruku - Učinite danas i vi nešto za zdravlje vaših grudi!

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 5413

Povezana vest

Povezane teme

zavod za javno zdravlje

crveni krst

mamograf

besplatan pregled

skrining

kontrola zdravlja

mamografija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.