Komentara: 8
Pregleda: 11827

Besplatan nemački recept za zapošljavanje i uspešnu privredu

09.03.2015. u 17:43h
Izvor: RTV City
U Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ danas je pušten u rad aparat za virtuelno zavarivanje koje je škola dobila kao učilo od Nemačke organizacije za tehničku saradnju-GIZ, a za obrazovni profil Bravar-Zavarivač, koji je u sistemu korporativnog modela obrazovanja.
Besplatan nemački recept za zapošljavanje i uspešnu privredu

Sistem je zasnovan na elementima nemačkog dualnog sistema prilagođenog uslovima u Srbiji. Najvažniji element je povećanje udela stručne prakse i aktivnije učešće privrede u obrazovanju. Za ovaj model obrazovanja kao i stručni profil radnika u Subotici interesovanje su pokazale kompanije: Tatra Vagon, Simens, Kontinental, Cim Gas, Grgo Bravar.

Sve u svemu, ovaj model obrazovanja koji Tehnička škola primenjuje od početka tekuće školske godine pruža učenicima priliku da brže i lakše dolaze do posla, dok privreda ima priliku da zaposli osposobljeni stručni kadar. Tako je današnja simulacija trenažera aparata za zavarivanje profesorima Tehničke škole koju je priredio dip.ing Aksel Burnart, marketing menadžer Instituta kompanije SLV Halle GmbH iz Halea, Nemačka, opravdala očekivanja.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 8
Pregleda: 11827
Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.