• Pregleda: 11052

Besplatan nemački recept za zapošljavanje i uspešnu privredu

U Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ danas je pušten u rad aparat za virtuelno zavarivanje koje je škola dobila kao učilo od Nemačke organizacije za tehničku saradnju-GIZ, a za obrazovni profil Bravar-Zavarivač, koji je u sistemu korporativnog modela obrazovanja.
Besplatan nemački recept za zapošljavanje i uspešnu privredu

Sistem je zasnovan na elementima nemačkog dualnog sistema prilagođenog uslovima u Srbiji. Najvažniji element je povećanje udela stručne prakse i aktivnije učešće privrede u obrazovanju. Za ovaj model obrazovanja kao i stručni profil radnika u Subotici interesovanje su pokazale kompanije: Tatra Vagon, Simens, Kontinental, Cim Gas, Grgo Bravar.

Sve u svemu, ovaj model obrazovanja koji Tehnička škola primenjuje od početka tekuće školske godine pruža učenicima priliku da brže i lakše dolaze do posla, dok privreda ima priliku da zaposli osposobljeni stručni kadar. Tako je današnja simulacija trenažera aparata za zavarivanje profesorima Tehničke škole koju je priredio dip.ing Aksel Burnart, marketing menadžer Instituta kompanije SLV Halle GmbH iz Halea, Nemačka, opravdala očekivanja.

Izvor: RTV City

povezane teme

8
Nebitno (Neša Glodur) Odgovori
"nemački recept za zapošljavanje i uspešnu privredu"

Naši političari nas zaista smatraju za nesposobne! Uvek smo bili prepuni sturčnih kadrova ali nikada nisu mogli da dođu do izražaja od nesposobnih foteljaša. Sada nam partokrate dovode "mentore" da nas "uče" onome što bolje znamo od njih. Pa, naši ljudi kada odu napolje stručniji su i više cenjeni od tamošnjih radnika. Problem naših partokrata je što misle da su svi glupi i nesposobni kao oni!
forest gamp Odgovori
Fala bogu da je samo Subotica dobila ovaj besplatni recept za zaposljavanje,ostali gradovi
nek se slikaju . Imacemo varioce odsad i za izvoz ali naravno samo za velike pare.
Uvek u pravu Odgovori
Pozdrav za sve varioce od bivšeg radnika "Bratstva". To su bili poslovi i kvalitet u ono naše nekadašnje doba. Bili smo bolji od današnjih Simensovih robota.Jedino je problem što su nas i plaćali kao robote tj. radili smo za dž. Nikad sreće ovde.
jupi Odgovori
Ne razumem kakve veze imaju ovi komentari sa temom????? Tema je ucilo za ucenike, da ucenici nauce na savremenim aparatima kako se vrsi zavarivanje.... Bas ste botovi!!!!!
Fritz Odgovori
...
lakumity Odgovori
Uz svu industriju uspešno su uništili i školstvo pa su nam sad varioci, vodovodari keramičari , tesari i ostali postali deficitarni. Jedino bankara i kriminalaca imamo za izvoz.
" Svetla budućnost ".
Nebitno (Neša Glodur) Odgovori
@jupi

"Ne razumem kakve veze imaju ovi komentari sa temom????? Tema je ucilo za ucenike, da ucenici nauce na savremenim aparatima kako se vrsi zavarivanje.... Bas ste botovi!!!!!"

Tema je DUPEUVLAČENJE partokratskih nesposobnjakovića STRANCIMA i OMALOVAŽAVANJE sopstvenih građana, domaćih stručnjaka, prosvetnih radnika, obrazovnog sistema...

Od takvih DUPEUVLAČENJA se ima KORIST često a od ostalih pobrojanih samo JEDNOM u ČETIRI godine kada su izbori. Tada se DUPEUVLAČE njima.

Prvo razmisli pa onda optužuj za botovanje.
penzioner Odgovori
Ko se još seća šezdesetih godina kada su budući KV radnici i radnice išli pola godine na teoretsku nastavu u školi a pola na praksu u tada a sada nepostojeće fabrike.Posle se išlo 3-4 dana u školu a 2-3 na praksu.I subotom se išlo u školu ili na praksu. Sve je to nakon uvođenja usmerenog obrazovanja napušteno i tu smo gde smo. Povratak na početak obećava.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.