Komentara: 0
Pregleda: 2094

Beogradski "Mimart" u Subotici

11.01.2009. u 10:59h
<p>Teatar "Mimart" iz Beograda gostuje u pozori&scaron;tu "Deže Kostolanji". Predstava "Čvor", koja će biti igrana od 19 sati i 30 minuta, bavi se mladima, pa u projektu učestvuju i mladi plesači prve generacije savremenog plesa iz Beograda.</p>
Beogradski "Mimart" u Subotici

Predstavu je režirala Nela Antonić.

Teatar Mimart je prvi neformalni, istraživački teatar kod nas, nastao 1984. godine u Beogradu, javlja Radio Subotica.

Šta poručuju?

Od osnivanja Nela Antonović zajedno sa okupljenim umetnicima iz raznih oblasti istražuje kreativnost slobode pokreta i neverbalnu komunikaciju, za koju ne postoje granice, ni jezičke, ni političke, ni kulturne, ni religiozne, ni geografske.

Autor je četrdesetak projekata i oko 300 eksperimentalnih performansa, koreografija i projekata ulićnog teatra do 2007. godine, javlja sajt "Mimarta".

Koncept teatra je otvoren proces koji kreira telesnu deklarativnu umetnost. Jedino telom može da se uđe u fenomen.

Iskustvo u knjigama

"Mimart" je učestvovao na mnogim evropskim pozorišnim festivalima: Prag, Moskva, Sarajevo, Gelzenkirhen, Herne, Rostov, Antverpen, Soči, Podgorica, Lviv, Užgorod, Kiev, Oslo, Napulj, Zagreb i drugi, kao i na vodećim video festivalima interaktivnih unetnosti u svetu.

Iskustvo dugogodišnjeg rada istraživanja u pozorištu Nela Antonović publikuje u dve knjige „Mimart godovi" (2000) i „Fenomenologija pokretom" (2004).

Postavljeno pre 15 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2094
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.