Komentara: 7
Pregleda: 2810

Beogradska premijera "Bravo za klovna", stajaće ovacije za Minju Peković

04.02.2023. u 14:00h
Izvor: Subotica.com
Subotička glumica Minja Peković izvela je u četvrtak, u Narodnom pozorištu u Beogradu, monodramu "Bravo za klovna". Autorski projekat naše prvakinje još jednom je ispraćen stajaćim višeminutnim ovacijama.
Beogradska premijera "Bravo za klovna", stajaće ovacije za Minju Peković

Na beogradskoj premijeri autorske monodrame Minje Peković "Bravo za klovna" tražila se karta više, a ni dan kasnije utisci se nisu slegli.

Gotovo da je nemoguće rečima dočarati atmosferu koja je sinoć vladala u Narodnom pozorištu u Beogradu. Naša Minja bila je briljantna, a poseban je doživljaj bio videti reakcije brojne publike koja ju je ovacijama pozdravila. Ponosan sam što sam sinoć bio deo još jednog izuzetnog predstavljanja kuće na čijem sam čelu, u našoj prestonici. Mogu samo da kažem "Bravo za klovna", bravo za Minju, bravo za moj tim - ponosno je istakao Miloš Nikolić, direktor subotičkog Narodnog pozorišta.

Beogradska premijera "Bravo za klovna", stajaće ovacije za Minju PekovićPredstavu su, između ostalih, ispratili brojni prestonički glumci, a podršku Minji pružile su i članice Udruženja žena obolelih i lečenih od raka dojke "Budimo zajedno".

- Davno smo imali priliku da vidimo toliko kolega glumaca u publici kao što je to sinoć bio slučaj. Nova scena, nova publika, novi izazov i nova inspiracija... lepo se to sinoć videlo na sceni i bilo je gotovo pa nestvarno. Devedeset minuta na sceni uz pratnju harmonike Miroslava Idića, Minja nije stajala, samo je nizala bravuru za bravurom. Zanimljivo je da se na štampanom repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu, Bravo za klovna nalazi u kategoriji „događaji“... Ova predstava to
zaista i zaslužuje, jer i jeste poseban događaj, a to je sinoć i dokazala
- navode iz Narodnog pozorišta u Subotici - Počasne gošće, članice Udruženja "Budimo zajedno" bile su dirnute Minjinom pričom jer je glumica umela na sceni da iskaže i dočara sve što su i same prošle i prepoznale. Ona je bila jedna od njih i njihov glas sa scene. Nakon predstave sačekale su Minju i zahvalile joj za svaku bravuru i podršku.

Nakon beogradske premijere, "Bravo za klovna" imaće i svoje prvo izvođenje u Novom Sadu i to već 11. februara u Srpskom narodnom pozorištu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 2810

Povezana vest

Povezane teme

Narodno pozorište

miloš nikolić

pozorišna predstava

minja peković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.