Komentara: 4
Pregleda: 4760
Foto

Bence Šuranji dobitnik stipendije kompanije Dotlab.rs

30.01.2019. u 23:07h > 31.01.2019. u 20:04h
Izvor: Subotica.com
Bence Šuranji, student Visoke tehničke škole strukovnih studija na smeru Mehatronika, dobitnik je jednogodišnje stipendije kompanije Dotlab.rs iz Subotice, u visini od 180 hiljada dinara. Ugovor o stipendiranju uručio mu je direktor kompanije Atila Senci, koji je bivši student ove visokoobrazovne ustanove.
Bence Šuranji dobitnik stipendije kompanije Dotlab.rs

Atila Senci i Bence Šuranji upoznali su se pre nekoliko godina na "Projektnoj nedelji" u Tehničkoj školi "Ivan Sarić", kada je Atila bio studet prve godine Visoke tehničke škole, dok je Bence još uvek bio srednjoškolac. Kako ističe Atila, nisu ga toliko zadivili projekti koje je Bence realizovao, koliko ga je zainteresovala njegova posvećenost, trud i ljubav koju je uložio u svaki od tih malih alata i mašina koje je napravio.

- Prepoznao sam mu u očima isti onaj žar koji imam i ja kada radim ono što volim, video sam da se pronalazi u tome što stvara i odmah sam znao da moram da se upoznam sa njim - kaže Atila Senci, danas direktor kompanije Dotlab.rs, koju je osnovao pre godinu i po dana kako bi se bavio razvijanjem pametnih sistema za automatizaciju kuća, zgrada i drugih objekata. - Većina zaposlenih u firmi su bivši studenti Visoke tehničke škole i kada je Bence počeo da studira, pozvali smo ga da dođe kod nas na praksu kako bi se upoznao s radom kompanije i kako bi naučio nešto novo. Sada je već dostigao taj nivo da može mnogo da nam pomogne u radu i ovo je način da mu se zahvalimo i odužimo za sav trud koji je uložio. Ovo je prvi put da stipendiramo studenta, a želja mi je to nastavim i da svakom talentovanom studentu kojeg ovo interesuje, dam stipendiju i mogućnost zaposlenja.

Bence Šuranji dobitnik stipendije kompanije Dotlab.rs

Atila Senci

Bence Šuranji, koji je trenutno student druge godine Visoke tehničke škole na smeru Mehatronika, kaže da mu je ovo iskustvo bilo veoma korisno i poučno, te da je zahvalan na ukazanoj prilici i dobijenoj stipendiji.

- Stipendija će mi mnogo značiti i drago mi je što sam dobio mogućnost da se oprobam u konkretnom radu u kompaniji. Volim da pravim razne gedžete i da ih programiram, a u budućnosti bih voleo malo više pažnje da posvetim obnovljivim izvorima energije i solarnim panelima - kaže Bence.

Bence Šuranji dobitnik stipendije kompanije Dotlab.rs

Bence Šuranji i Atila Senci

Kako ističe prof. dr Igor Firstner, direktor Visoke tehničke škole strukovnih studija, ovo je deseta kompanija koja se u proteklih godinu dana odlučila da stipendira nekog od talentovanih studenata ove visokoobrazovne ustanove, što je, prema rečima našeg sagovornika, dobar pokazatelj da su sadašnji studenti, a budući inženjeri prepoznati kao stručnjaci, koji će nakon studija moći da se zaposle u nekoj od kompanija u Subotici i okolini.

- Ono što je pre nekoliko godina bilo nezamislivo za Suboticu, ali i za ostale visokoobrazovne ustanove u Srbiji, a to je stipendiranje od strane kompanija, koje je zamrlo 70-ih i 80-ih godina prošlog veka, sada se ponovo vraća i to ne kao pojedinačni slučaj, već kao nešto što se iz meseca u mesec ponavlja, naročito na Visokoj tehničkoj školi. Upravo to i jeste naš cilj, da mlade ljudi koji su željni znanja obučimo tako da jednog dana, kada napuste školu, mogu da pronađu zaposlenje u struci i ostanu ovde - poručio je Firstner.

Bence Šuranji dobitnik stipendije kompanije Dotlab.rs

Ovo stipendiranje ušlo je u istoriju obrazovne ustanove s obzirom da je "bivši student stipendirao aktuelnog", a iz iste se nadaju da će takav primer slediti i drugi.

- Veoma mi je drago da se Atila na neki način „vratio“ u našu Školu dajući stipendiju našem studentu. Ovo je prvi primer kada kompanija koju je osnovano naš bivši student daje stipendiju našem sadašnjem studentu. Atila je bio predsednik studentskog parlamenta i primeran student koji je na mnogim takmičenjima učestvovao i osvajao nagrade i priznanja. Odlučio je da ostane u svom rodnom gradu i da radi ono što zna i voli. Nadam se da će i ostale kompanije slediti Atilin primer. - poručio je prof. dr Zlatko Čović, pomoćnik direktora Visoke tehničke škole strukovnih studija.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 4760
Povezane teme

visoka tehnička škola

dodela stipendija

visoka tehnička škola strukovnih studija

stipendiranje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.