Komentara: 23
Pregleda: 22220

Beli kombi i otmice dece u Subotici nisu potvrđeni događaj

25.11.2013. u 15:18h
Izvor: Subotica.com
Sajt subotica.com se trudi da maksimalno profesionalno pristupi svakoj informaciji i zbog toga se do današnjeg dana nismo zvanično oglašavali po pitanju i dan danas neproverene informacije i slučaja "Beli kombi", kao što to nije uradio nijedan akreditovani medij u Subotici, a ni u Srbiji.
Beli kombi i otmice dece u Subotici nisu potvrđeni događaj

S obzirom da naš sajt ima odličnu saradnju sa drugim informativnim redakcijama i agencijama, pogotovo na nivou grada, pratili smo razvoj dešavanja na ovu temu, uz konsultacije sa kolegama sa drugih medija i u jednom momentu odlučili da reagujemo, ali ne sa zvaničnom potvrdom događaja već koristeći platformu jednog od najpopularniji odeljaka "Pištaljka" omogućili da sugrađani sami na osnovu svojih ličnih saznanja pokušaju da daju više informacija na temu koja je defakto potresala grad poslednjih par dana i pre nego što je pištaljka izašla u javnost.

Za naš sajt glasine nisu vest, ovaj sajt nije tabloidan medij i insistiramo na plasiranju isključivo proverenih informacija iz kredibilnih / akreditovanih izvora.

Specifičnost ove "glasine" najlogičnije je upućivala na proveru u Policijskoj upravi Subotica, sa kojom već duži niz godina imamo odličnu saradnju, a njihov zvaničan odgovor je bio da ne postoji nijedna prijava za krivično delo pokušaja otmice (do današnjeg dana), ali da su  u skladu sa svojim nadležnostima preventivno od četvrtka pojačali prisustvo na celoj teritoriji grada, pogotovo oko nižih obrazovnih institucija.

Poštujući novinarski kodeks i etiku, kao i vodeći se time da informacija nije kredibilna ukoliko nije argumentovana odnosno zasnovana na proverenim saznanjima naš stav je bio i ostao da se nećemo zvanično oglašavati dok ne bude više konkretnih i proverenih informacija.

Sajt subotica.com ograđuje se od (dez)informacija koje su plasirane od strane korisnika kroz komentare, ali isto tako osećali smo obavezu, moralnu i profesionalnu, da zbog velikog broja  zabrinutih građana koji su nam se na različite načine obratili, ali i zbog specifičnosti situacije sačekamo, procenimo, ali i pravovremeno i prikladno reagujemo. Odlučili smo da "rizikujemo" jer smatramo da je eventualno stvaranje panike ili veće zabrinutosti mala cena u odnosu na dete koje bi moglo da bude žrtva u ovom krivičnom delu.

Pištaljka na kojoj je više posetilaca ukazalo na ovu glasinu je za nepuna 24 časa pregledana preko 30.000 puta i imala je preko 100 komentara. Danas ona ima 44.000 pregleda i blizu 150 komentara sadržaja koji ne želimo da komentarišemo.

Bez obzira na sve ove glasine, Policijska uprava je, iz preventivnih razloga, pojačala kontrolu u blizini obrazovnih ustanova na teritoriji grada, a i dalje stoji poziv da građani koji imaju više informacija i dodatnih proverenih saznanja mogu da se jave najbližoj policijskoj stanici ili na telefon 192.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 22220

Povezana vest

Povezana zviždaljka

Povezane teme

beli kombi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.