Komentara: 23
Pregleda: 24282

Beli kombi uznemirio Subotičane

24.09.2018. u 15:22h
Izvor: Subotica.com
Beli kombi koji pokušava da otme decu - priča koja je toliko puta ispričana i na različite načine interpretirana. Ipak, niko nije spreman na takav rizik, da ignoriše situaciju. Mnogim roditeljima to je bilo dovoljno samo da budu oprezniji, popričaju sa decom, dok su neki otišli korak dalje i svojom nekontrolisanom reakcijom širili dalje paniku.
Beli kombi uznemirio Subotičane

- Obaveštavam roditelje da se u četvrtak 20. septembra, oko 18 časova u ulici blizu škole zaustavio beli kombi i vozač tražio od jednog đaka da uđe u kombi. Pošto ih je bilo četvoro učenika u grupi, đak je odbio da uđe. Kombi je otišao. Roditelj učenika je pozvao policiju koja je odmah izašla i objasnila đacima da ne smeju ulaziti ni u čija kola – napisala je upozorenje roditeljima Verica Žbona, učiteljica OŠ „Majšanski put“.

Učiteljica je u obaveštenju zamolila roditelje da razgovaraju sa svojom decom i upozore ih na moguće opasnosti prilikom odlaska iz škole.

Upozorenje koje su deca donela kući prošli četvrtak, jedan otac je slikao i okačio na društvenu mrežu „Fejsbuk“. Ono se vrlo brzo proširilo a sa njime i panika među našim sugrađanima. Mnogi roditelji  lično dolaze u školu po decu, bez obzira u koji razred idu. U OŠ „Majšanski put“ kažu da je o svemu obaveštena policija.

- Zatražili smo pojačane patrole oko škole i to smo i dobili – kaže Beata Bognar, direktorka OŠ „Majšanski put“. - Policija je uvek u blizini škole, a nastavnici i učitelji razgovaraju sa decom kako da se ponašaju sa nepoznatim licima koja im priđu, da ne razgovaraju sa njima i da odmah prijave.

Ovo inače nije prvi put da se u Subotici priča o belom kombiju koji kruži oko subotičkih škola. Pre pet godina u žiži javnosti je bila priča da isto vozilo kruži po naselju Ker i kidnapuje maloletnike. Međutim, tu priču iz 2013. godine nisu potvrdili ni policija, ni tužilaštvo, a nije prijavljen nijedan slučaj otmice deteta.

- Meni je ova priča sumnjiva, generalno gledajući. Po nekom nepisanom pravilu to je beli kombi, niko nikada ne vidi registraciju, do dece koja su navodno bili žrtve ne može se doći, nadzorne kamere nisu ništa zabeležile, ali i to je dovoljno da neki uznemireni roditelji počnu da šire paniku - kaže nam jedan roditelj čije dvoje dece ide u osnovnu školu, ističući da u kući pričaju sa decom kako da budu bezbedna - Sa decom uvek pričamo šta smeju i kako da se ponašaju u određenim situacijama. U tom su uzrastu kada su povodljiva i kada im se može lako odvući pažnja, ali ne plašimo ih da prema svima budu zatvoreni. Jednostavno oprez mora uvek da je tu, ali ne i da budu zarobljeni u strahu od nepoznatih.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 24282

Povezana vest

Povezana zviždaljka

Povezane teme

kidnapovanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.